Mady Tims nieuwe trainer/coach van ALO

De Haagse korfbalvereniging ALO, verraste met het aantrekken van Mady Tims als trainer-coach van de selectie van ALO. Na drie jaar als trainer-coach bij HKV/Ons Eibernest, is ALO een volgende stap in haar trainerscarrière.

Zaterdag speelde ALO de eerste oefenwedstrijd tegen Sparta ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. De uitdaging voor Mady Tims is om het maximale uit deze groep speelsters en spelers te halen. Meedoen voor het kampioenschap op het veld, als in de zaal, is vanzelfsprekend voor de ex-international. Elke wedstrijd ga je voor de winst, anders heeft het geen toegevoegde waarde op dit niveau.

Echter de realiteit is dat je tegenstanders er hetzelfde over denken. Voor ALO staat beter korfbal spelen op de eerste plaats en daarna zien we wel wat het resultaat is.
Na het behalen van de hoogste opleiding voor korfbaltrainers (KT4) is Mady Tims actief geweest bij Nieuwerkerk, Oranje/Wit, Spirit, Movado en 3 jaar bij HKV Ons Eibernest. Momenteel is ze als trainster ook verbonden aan het Regionale Trainingscentrum, waar ze dit seizoen de groep onder de 19, onder haar hoede heeft. Naast ALO, traint ze ook dit seizoen de B1 van PKC.
Naast deze trainersactiviteiten support zij ook de “Korfbalstars” clinics van Andre Kuipers.

In de wedstrijd tegen Sparta liet ALO regelmatig goed korfbal zien aan het trouwe thuispubliek. De inzet en leergierigheid kan ALO in de toekomst absoluut naar goede resultaten leiden. Het team moet op 11 september bij aanvang van de veldcompetitie er klaar voor zijn, iets waar de selectie naar uitkijkt, eindelijk weer eens voor de punten spelen.

Komende zaterdag speelt ALO de tweede oefenwedstrijd bij Die Haghe aan de Baambruggestraat, aanvang 15:00 uur.

Redactie en foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap