HCC – VOC vroegtijdig gestaakt na racistische uitlating

Vandaag werd de eerste inning van HCC tegen VOC vroegtijdig gestaakt na een racistische uitlating door een batsman van VOC richting de wicked keeper van HCC. Deze was zo geschokt dat hij niet meer verder kon spelen. Het team is achter hem gaan staan en HCC heeft de wedstrijd verlaten. Dat is wel een triest en bijzonder einde van deze 18e en laatste speelronde in de Topklasse competitie.

In de eerste inning begon VOC met batten. De thuisploeg had een prima reeks van bowlen. De runs kwamen maar in een laag tempo ondanks de goede reputatie van batter Max O’Dowd. Vandaag wilde het voor deze batsman niet echt lukken, Hidde Overdijk ving hem op zijn eigen bowl in de 9e over en ging met slechts 10 runs naar de kant.

Scott Edwards en Zachery van Baren konden ook niet echt aan runs komen door het knappe bowling werk van Henrico Venter en Reinier Bijloos van HCC. De frustratie was bij de batsman van VOC waarschijnlijk zo hoog opgelopen, dat hij met zijn onwenselijke uiting het spel in de 17e over liet ontsporen. Wat er nu gaat gebeuren op basis van de racistische uitlating en het vroegtijdig verlaten van HCC uit deze wedstrijd is nog geheel onduidelijk. De umpires waren: Rizwan Akram & Zaheer Hussain.

Redactie en foto’s: Frank van der Leer – Meer foto’s op SportSnap