HBS geeft finale T20 weg aan VOC

Op eigen veld in Rotterdam heeft VOC de landstitel Topklasse T20 geprolongeerd ten koste van het Haagse HBS. 6/150 (20) tegen 105 all out.

Zaterdag werd in een drieluik de twee semi finals en de eindstrijd gespeeld in de verkorte versie van cricket, de T20. Met het bowlen van de 120 ballen per wedstrijd hadden Punjab, Salland, VOC en HBS de kans om de beker te bemachtigen.

HBS had in de voorronde ongekend weinig moeite om Punjab met lege handen naar huis te sturen. Alles liep op rolletjes, goed batten, prima fielden. Terwijl Punjab er de kracht niet voor leek te hebben om daar een goed antwoord op te geven. Echt spannend is het niet geworden. Maar hiermee wist HBS zich wel met sprekende cijfers te plaatsen voor de finale. HBS 3/165 (20) tegen Punjab 9/83 (20).

Na de winst van VOC op Salland ging de final dus tussen thuisploeg VOC en HBS. De eerste inning ging goed voor het Haagse team. De thuisploeg kwam na 20 overs op 150 runs. Niet onmogelijk voor HBS als het team dezelfde vorm zou hebben zoals we dat tegen Punjab hadden gezien. Maar in de tweede inning bleek al heel snel dat het krachtenspel ongelijk verdeeld was. Wat een slechte start maakte HBS met batten! Bij de eerste bal werd Tobias Vissée direct gevangen door Ayaz Durrani op de bowl van Corey Rutgers. De toon was gezet. HBS kreeg de volgende klap al in de tweede over toen Rohan Malik de volgende batsman Wesley Barresi naar de kant bowlde.

Het Haagse team was letterlijk aangeslagen en kon zich maar moeilijk over deze klap heenzetten. Tayo Walbrughen en Manjinder Singh probeerde de draad weer op te pakken. Maar al snel bleek dat het geloof in een goed einde zowel binnen als buiten de touwen al was vervlogen. Het publiek werd hierdoor niet echt getraceerd op een zenuwslopende eindstrijd. VOC heeft hiermee opnieuw de titel op naam gezet en het was een heel zuur einde bij een prachtig seizoen voor HBS Craeyenhout.

Redactie en foto’s Frank van der Leer (Meer foto’s op SportSnap)