Excelsior vangt bot bij HCC

Zondag 1 augustus ging voor HCC Cricket de Topklasse in ronde 16 verder met een thuiswedstrijd tegen Excelsior’20. Deze wedstrijd werd in het voordeel van HCC beslist met 4/181 tegen 10/180 voor de Schiedammers.

De gastploeg werd na de toss uitgenodigd om te batten. Daar hadden de mannen uit Schiedam direct een goede start mee. Uitblinker bij Excelsior was Lorenzo Ingram, hij haalde 69 runs totdat Musa Ahmad hem in de 41e over prachtig op het hout bowlde. De daarop volgende wickets vielen snel en Excelsior’20 werd door HCC gestopt in de 44e over met 180 runs all out.

Moeizame start HCC

De tweede inning liep niet zoals HCC dat had bedacht. In de derde over wist Klaas Roelfsema van Excelsior zowel Dietmar Hennop als Musa Ahmad terug te sturen. Boris Gorlee en Damian Crowley hadden de taak om het spel om te buigen. Dat wist de laatste zeker waar te maken, Crowley bleef in tot het einde en zette 93 runs op zijn naam. Gorlee werd gevangen door David Woutersen gebowld door Niels Etman.

Ook Tony Staal (50 runs) had zijn bijdrage in deze succesvolle reeks voor HCC maar de kers op de taart kwam toch van Damian Crowley, die in de 40e over met een schitterende 6 de wedstrijd af maakte op 181 met 4 out. Knappe prestatie die voor HCC om het juiste moment kwam om aan te haken bij de play-offs.

Redactie en foto’s: Frank van der Leer. Meer foto’s van deze wedstrijd op SportSnap