Ervaren Ralf Seuntjes teveel voor ADO Den Haag

Het opvallendste nieuws voor de wedstrijd van ADO Den Haag kant was het ontbreken van Aaron Meijers in de wedstrijd selectie. In de video voorbeschouwing met trainer Ruud Brood stelde haagsetopsport.nl nog of het meetrainen van de twee linksbenige proefspelers (Smeulers en Matthys) alvast een voorschot was op het vertrek van Meijers naar Sparta, het antwoord hierop lijkt inmiddels duidelijk hoewel trainer Ruud Brood na afloop  ‘medische’ redenen aanvoerde voor de absentie van de linksback,

In de basis opstelling ten opzichte van  vorige week tegen FC Emmen namen Jonathan Mulder en Thomas Verheydt  de plaatsen in van Komljenovic en Meijers.

In de eerste helft waarin de Brabanders het initiatief aan de Hagenaars lieten sloeg de ploeg van de Haagse trainer Edwin de Graaf al na drie minuten toe door een doelpunt van Ralf Seuntjens op een voorzet van Pjotr Kestens die overigens geen strobreed in de weg werd gelegd door Jonathan Mulder. Na een klein kwartier kreeg de thuisploeg de kans op de 2 – 0 maar Seuntjes faalde na een uitstekende voorzet van Jethro Mashart.

De Hagenaars hadden wel een veldoverwicht en speelden bij tijd en wijle best wel verzorgd voetbal maar wisten zich nauwelijks kansen te creëren. Pas in de 23e minuut viel de eerste doelpoging van Vicente Besuijen te noteren maar zijn inzet was geen probleem voor Nick Olij in het doel van de thuisploeg.

Zo’n vijf minuten later lukte een één twee combinatie tussen Moreno Klas en Boy Kemper net niet en leverde verder niet meer op dan een corner.  Tien minuten voor de rust werd Verheydt door de lucht bediend door Mulder maar zijn kopbal ging net over het Bredase doel. Acht minuten voor rust haalde Cain Seedorf Ayouba Kosiah in de zestien onderuit en was het opnieuw Seuntjes die vanaf elf meter de ruststand op 2 – 0 bepaalde.

Na de rust waarbij trainer Ruud Brood gelijk twee wissels inbracht door Mulder en Seedorf in de kleedkamer achter te laten en te vervangen door respectievelijk Goossens en Severina probeerden de bezoekers gelijk weer druk te zetten en in de zestien te komen van de thuisploeg maar dat ging bijzonder moeizaam. De eerste kans was weer voor de gastheer via Kestens. Vlak voor het uur kreeg Ayouba Kosiah in één op één situatie met keeper Luuk Koopmans de kans op de 3-0 maar de Haagse doelman wist dit knap te voorkomen.

Een dikke tien minuten later maakte opnieuw Seuntjes aan alle onzekerheid een einde door voor zijn directe tegenstander Tyrese Asante te komen en de voorzet van Milan Vanacker knap achter Koopmans in het Haagse doel te koppen en daarmee zijn hattrick te voltooien.

Hierna was de wedstrijd definitief gespeeld. In het laatste kwartier kreeg de ploeg van trainer Brood nog wel twee kansen maar de kopbal van Vicente Besuijen verdween net over het doel en de inzet van Sem Steijn werd door een Brabantse verdediger van de doellijn gehaald waardoor er uiteindelijk een 3 – 0 eindstand op het scorebord stond. In de extra tijd liep invaller Quincy Tavares van NAC Breda nog tegen een rode kaart aan na een schermutseling met Moreno Klas van de bezoekers.          

Karakteristieken:

NAC Breda – ADO Den Haag:  3 – 0        (2 – 0)

Scoreverloop: 3e min. 1  – 0 Seuntjes; 38e min. 2 – 0 Seuntjens ; 71e min. 3 – 0 Seuntjes;

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaarten: Haye (NAC), Besuijen en Klas (ADO Den Haag)

Rode kaart(en):  Tavares (NAC Breda)
Toeschouwers:  11.871

Opstelling NAC Breda:Olij, Adilehou, Seuntjes (87/Agougil) Velanas, Kosiah (68/v.Schuppen), Mashart, Azzagari (87/Tavares), Vanacker, Rösler, Kestens, Haye

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Kemper, Klas, Besuijen, Verheydt, Seedorf (46/Severina), Asante, Amofa, Steijn, Ćatić (69/v.Mil), Mulder (46/Goossens)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo