Boy Kemper (ADO Den Haag): “Met Thomas erbij is het simpeler om de lange bal te spelen dan met alle respect Besuijen”

Aanvoerder een mooie start !

“Ja zeker ik denk als je met 2 – 0 van Jong Ajax wint dat je kunt spreken van een mooie start”.

Wat is jouw verhaal van deze wedstrijd ?

Ik denk dat we op zich wel goed begonnen met de druk erop daarna kregen we een periode waarin we als blok gingen staan en daar kwamen zij niet echt doorheen met een paar losse schoten op ons doel en dat was van hun kant zo’n beetje alles  en van onze kant waren er wat mogelijkheden en kansjes maar hun keeper was wat dat betreft ook goed bij de les. Na de rust begonnen we goed en we scoorde vrij snel en ging het publiek er nog meer achter staan en na die 1-0 kwamen wij wat minder in de wedstrijd en wonnen zij wat meer duels en na die 2 – 0 dan voel je de opluchting en was de wedstrijd wel gespeeld hoewel het nog iet was afgelopen maar je had wel het gevoel dit gaat goed komen”.

Na het begin vond ik Ajax wat beter uit de startblokken komen maar na een kwartiertje namen jullie het over en zoals je al aangaf hebben jullie weinig tot niets weggegeven.

“Klopt ik kan me ook niet herinneren dat hun acht grote kansen hebben gehad en dat is alleen aar een compliment voor os maar als je ook de vorige wedstrijden ziet tegen Twente en Feyenoord en nu ook weer we staan verdedigend gewoon goed en in zo’n organisatie is er door de tegenstander moeilijk door heen te voetballen “.     

Jullie begonnen met vijf man achterop en op het moment dat Thomas (Verheydt, red.)  werd ingebracht werd dat anders maar zeker tegen een ploeg die frivool kan voetballen was dat neem ik aan een bewuste keuze, toch ?

Dat is inderdaad ook een bewuste keuze geweest en wat ik zeg in de tweede helft kregen zij wat meer vat op ons kwamen zij wat meer voor onze goal en werd het wat drukker bij ons en toen hebben we Thomas ingebracht en gingen wij wat meer vanuit de lange bal spelen en hij met zijn postuur kan het zo’n defensie natuurlijk heel lastig maken”.

Eigenlijk was het vandaag toch Jong ADO Den Haag tegen Jong Ajax, buiten Aaron Meijers en Luuk Koopmans gerekend !

Ja zeker er zijn natuurlijk ten opzichte van vorig seizoen veel jongens weg gegaan en zoals bekend er is natuurlijk op financieel gebied weinig mogelijk om spelers aan te trekken en gelukkig hebben we nu Thomas erbij kunnen krijgen en Breinburg kunnen vastleggen en vooralsnog zullen het met deze groep moeten doen en die jonkies zullen gewoon hun mannetje moeten staan in deze competitie”.

Hoe belangrijk is het dat Thomas Verheydt erbij is gekomen ?

“Ik denk dat hij wel eens een hele belangrijke factor kan gaan worden want hij heeft natuurlijk de ervaring in deze competitie en je ziet op een gegeven moment kom je onder druk te staan en dan is het simpeler om dan de lange bal te gaan spelen als dat je dat moet doen met Vicente Besuijen met alle respect”.

Je was zelf ook nog dicht bij een doelpunt met die kopbal !

“Ja dat was jammer want op zich raakte ik die bal goed”.

In de slotfase liep je nog tegen een gele kaart aan.

“Ja klopt naar mijn idee dacht ik dat Aaron (Meijers, red.) de bal zou nemen maar hij stopte ineens met ingrijpen en toen moest ik wel ingrijpen en dat levert dat dan geel op, helaas “. Voor mijn gevoel had die speler vrij kunnen uithalen en dan weet je het maar nooit  want bij een 2-1 kan het nog hectisch worden dus dan maar een gele kaart “.

Met de uitslagen die tot nu toe bekend zijn is het verrassend te noemen met puntverlies voor Emmen en ook het resultaat van De Graafschap – Roda JC is enigszins opmerkelijk te noemen, jullie programma is sowieso zwaar hoe kijk jij tegen de komende drie wedstrijden aan (Volendam, Emmen en NAC Breda, red.) ?

“Het is zeker een zwaar programma maar we moeten gewoon de wedstrijden ingaan vanuit een goede organisatie zoals we vandaag ook hebben gedaan en in iedere wedstrijd krijg je zelf ook kansen en dan zul je scherp moeten zijn in de afronding”.

Tot slot de club zit nog steeds in zeer zwaar weer in hoeverre speelt dat binnen de selectie of blijven jullie daar verre van ?

“We hebben het er niet veel over en dat komt ook denk ik omdat het een jonge groep is en die zijn vooral bezig met zich te focussen op het voetbal en de oudere jongens die weten ook niet allemaal wat er speelt die lezen het ook maar in de media die het meestal wat eerder weten dan wij en dan denk ik dat het voordeel is dat wij zoals gezegd een jonge groep hebben die zich alleen maar op het voetbal richten in plaats van alle dingen daar omheen”.    

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Frank van der Leer