ADO Den Haag vrouwen verzuimen vrouwen van Excelsior met dubbele cijfers naar huis te sturen

De ADO Den Haag vrouwen hebben woensdagavond op het Pr.Irene Sportpark in Rijswijk in hun tweede oefenwedstrijd competitiegenoot Excelsior Rtd. met 4 – 0 verslagen een stand die ook bij rust al op het scorebord te lezen viel. Een eindstand van 10-2 zou ook normaal zijn geweest.

Met name in de eerste helft heeft de ploeg van trainer Sjaak Polak achterwege gelaten om de vele kansen en mogelijkheden beter uit te spelen want diverse malen stonden ADO speelsters één op één met de doelvrouw van de Rotterdammers Simara v.d.Valk. Het euvel om de kansen te benutten deed ook in deze wedstrijd weer opgeld. Al gelijk in de eerste minuut kreeg Anne Selies de kans op de openingstreffer maar v.d.Valk voorkwam dat.

In de volgende acht minuten schoot Pleun Raaymakers net naast het vijandelijke doel en Jamie Ravensbergen slaagde er ook niet in om de één op één situatie met de Rotterdamse goalie in haar voordeel te beslechten. Uiteindelijk was het na een kleine tien minuten toch Ravensbergen die een assist van Liz Rijsbergen wel doeltreffend wist af te ronden en zodoende de 1 – 0 op het scorebord bracht. In de twintigste minuut bracht de van SC Heerenveen overgekomen Kirsten v.d.Westeringh rechtstreeks uit een corner de stand op 2 – 0. De ADO vrouwen hielden de druk er nog steeds goed op en de bezoekers konden daar nagenoeg niets tegenover stellen. Na een klein halfuur schoot Selies de 3- 0 binnen op aangeven van Ravensbergen. Vervolgens regende het kansen voor Ravensbergen (tweemaal), Rijsbergen en Selies (tweemaal) zodat de bezoekers nog enigszins in de wedstrijd beven. In de extra tijd van de eerste helft bepaalde Gwyneth Hendriks vanaf de stip de ruststand op 4 – 0 na een overduidelijke handsbal van Lieke Hemminga.

Na de thee waarbij trainer Sjaak Polak al gelijk drie wissels inbracht en ook de Rotterdammers veelvuldig aan het wisselen sloegen werd het wat rommelig en kregen de Rotterdammers ook nog twee goede kansen om in ieder geval de ere treffer aan te tekenen. Ondanks kansen voor Rijsbergen, v.d.Westeringh en v.Belen kwam er geen verandering meer in de stand en leverde dit na de oefenwinst vorige week op VV Alkmaar dus weer winst op en hield de Haagse defensie weer de nul.

ADO Den Haag – Excelsior Rtd.:  4 – 0  (4 – 0)

Scoreverloop: 9e min. 1 – 0 Ravensbergen; 19e min. 2 – 0 v.d.Westeringh; 28e min. 3 – 0 Selies; 45e min.  + 1.  4 – 0 Hendriks (pen)

Scheidsrechter: v.d. Lelie

Opstelling ADO Den Haag: v.Klink, Douma (72/Vonk), Raaymakers (78/Speelman), Hendriks (46/Verpaget), Vonk (46/Nelemans), IJzerman (86/Ravensbergen), v.d.Westeringh(71/Looijen), Speelman (61/v.d.Born), Rijsbergen (61/v.Raay), Ravensbergen (46.v.Belen), Selies (61/v.Oosten)

Foto’s: Ashton Tokromo

N.B. Later op deze site kunt U nog video interviews verwachten met Wiëlle Douma en Kirsten v.d.Westeringh