ADO Den Haag vrouwen niet voorbij debutant Feyenoord UPDATE VIDEO

De ADO Den Haag vrouwen zijn bij de competitiestart in de Pure Energie Eredivisie er in eigen huis tegen het debuterende Feyenoord niet in geslaagd om de Rotterdamse vrouwen met lege handen terug te sturen naar de Havenstad. De wedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel een stand die ook bij rust al op het scorebord te lezen viel.

In de eerste twintig minuten waren de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij hoewel de thuisploeg na dertien minuten bijna profiteerde van een te korte terugspeelbal van centrum verdediger Samantha van Diemen maar Nikki IJzerman was net te laat om hier voordeel uit te halen. Drie minuten later was het Sophie Cobussen die koppend de 0 – 1 op het scorebord bracht na een perfecte voorzet van Celaiby Obispo die vorig seizoen nog de groen gele kleuren van ADO Den Haag verdedigde. Toen de Haagse vrouwen over de eerste schrik heen waren namen ze geleidelijk het initiatief over en als Jaimy Ravensbergen zo’n tien minuten later het overzicht beter bewaard had dan had Liz Rijsbergen alleen op het Rotterdamse doel af kunnen gaan. Toch kwam de thuisploeg na een half uur spelen op gelijke hoogte door Kirsten v.d.Westeringh die in een scrimmage na een voorzet van Wiëlle Douma de bal achter de Rotterdamse goalie wist te krijgen. Hierna ging het weer gelijk op waarbij IJzerman nog een kans kreeg  na een voorzet van Ravensbergen om de 2-1 aan te tekenen maar ze slaagde daar niet in. Op slag van rust was het Manique Vette van Feyenoord die haar schot net over het doel van Barbara Lorsheyd zag verdwijnen en floot scheidsrechter Bram van den Boogaard voor rust.

Na de thee waar trainer Sjaak Polak twee verse krachten inbracht (van Belen en Looijen voor Raaymakers en IJzerman) trok de thuisploeg gelijk het initiatief weer naar zich toe. Na zo’n twintig minuten nam aanvoerder Gwyneth Hendriks een vrije trap die door Jannette van Belen net niet met het hoofd verlengd kon worden richting het doel van de bezoekers. Vervolgens kregen ook Maartje Looijen en Rijsbergen kansen maar deels door onnauwkeurigheid en een verkeerde keuze resulteerde dat niet in de bevrijdende 2 – 1. In de slotfase bleef de thuisploeg op zoek naar de 2 – 1 maar met name grote kansen voor Van Belen en goed ingrijpen van keepster Jacintha Weimar voorkwam dat de Hagenaars alsnog met drie punten van het veld konden stappen. Overigens kreeg ook Feyenoord in de extra tijd nog een dot van een kans maar dat bleef de ploeg van trainer Sjaak Polak gelukkig bespaard.                   


Karakteristieken:

ADO Den Haag – Feyenoord:    1 – 1  (1 – 1)

Scoreverloop: 16e min. 0 – 1 Cobussen; 31e min.  1 – 1 v.d.Westeringh;

Scheidsrechter: Bram van den Boogaard

Gele kaarten: de Ridder (Feyenoord)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Nelemans, Raaymakers (46/Looijen), Ravensbergen, v.dWesteringh, Douma (84/vonk), Rijsbergen, IJzerman ( 46/v.Belen),  Speelman


Opstelling Feyenoord: Weimar, Brandeau, v.Diemen, de Ridder, Obispo, de Vette (59/Groenewegen), Bennink (25/v.d.Lavoir), Rijswijk, v.d.Goorbergh, Cobussen (59/Schneijderberg), Boshuizen


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo