ADO Den Haag koploper Keuken Kampioen Divisie na winst op Volendam

ADO Den Haag heeft vrijdagavond haar tweede competitiewedstrijd in de KKD (Keuken Kampioen Divisie) in en tegen Volendam opnieuw winnend afgesloten na een 1-2 voorsprong bij rust trokken de Hagenaars met 1-3 aan het langste eind. Hierbij moet wel worden aangetekend  dat ADO vanaf de 12e minuut met een man meer kwam te spelen na een rode kaart voor de doelman van de thuisploeg.  

Al na vijf minuten keek de ploeg van trainer Ruud Brood tegen een achterstand aan na een schot in de korte hoek van buiten de zestien door Denso Kasius die keeper Luuk Koopmans te machtig was. Vijf minuten later kwam de thuisploeg met tien man te staan na een rode kaart voor keeper Filip Stankovic na het onderuit halen van Sem Steijn net buiten de zestien meter. De vrije trap van Aaron Meijers die daarop volgde strandde in de Volendamse muur.  Vanaf dat moment namen de Hagenaars het initiatief  en probeerden zo snel mogelijk de gelijkmaker te realiseren die er na een kleine twintig minuten dan ook kwam door Thomas Verheijdt na een goede voorzet van Amar Catić. Voor Verheijdt betekende dat zijn tweede competitie doelpunt. Vlak voor rust namen de residentie bewoners de leiding door een rake kopbal van aanvoerder Boy Kemper uit een vrije trap van Sem Steijn. Hierna viel er nog een schot van Vicente Besuijen te noteren die de lat toucheerde. Ruststand derhalve 1 – 2.

Na de rust na een kleine tien minuten ontsnapte de bezoekers aan de 2 – 2 doordat Kemper de bal koppend uit het doel wist te houden maar hierna was het ADO dat kansen kreeg op de 1 – 3 via ondermeer Verheijdt die net te laat was toen de invaller keeper (Barry Lauwers) van de thuisploeg  de bal losliet na een schot van Steijn. Verheijdt die het een klein uur vol had gehouden werd vervolgens gewisseld voor Yahya Boussakou.  ADO bleef vervolgens duidelijk de bovenliggende partij en kwam in de 64e minuut vanaf elf meter op een 1 – 3 voorsprong door Steijn na een overtreding op Gregor Breinburg. Vlak voor tijd voorkwam Koopmans in het Haagse doel nog de anschlusstreffer van de thuisploeg met een krachtige redding. In de extra tijd van vijf minuten kwam er geen verandering meer in de score en pakt de ploeg van trainer Ruud Brood nu op doelsaldo de koppositie in de Keukern Kampioen Divisie.                     

Karakteristieken


FC Volendam –  ADO Den Haag : 1 – 3 (1 – 2)

Scoreverloop: 4e min. Kasius, 19e min. 1 – 1 Verheijdt, 41e min. 1 – 2 Kemper, 66e min. 1 – 3 Steijn(pen)      

Scheidsrechter: Alex Bos        Toeschouwers: 3.560

Gele kaarten: Eerdhuijzen, James (Volendam), Besuijen (ADO/DH)

Rode kaart(en): Stankovic (Volendam)

Opstelling FC Volendam: Stankovic, James, Eerdhuijzen (67/B.Plat), Mirani, Kasius, Ben Sallam (46/Twigt), A.Plat (67/Oristanio) , Antonioli (12/Lauwers), El Kadiri (77/Kaars), Mühren, v.Mieghem

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Meijers, Kemper, Amofa, Seedorf, Breinburg, Moreo Klas (78/Severina), Steijn, Catić (78/Rottier), Verheijdt (59/Boussakou), Besuijen

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief