Silicon Storks houdt geen punten over aan drieluik met koploper Neptunus

Na de nipte nederlaag afgelopen donderdagavond (2-5) ontving de ploeg van coach Eugene Henson zaterdag op het Schapenatjesduin Curaçao Neptunus.  In tegenstelling tot de prima prestatie in Rotterdam hadden de Hagenaars nu op eigen terrein helemaal niets in te brengen. Na twee innings keek de ploeg van coach Eugene Henson al tegen een 0 – 10 achterstand aan. Na vier innings was het verschil al opgelopen naar veertien punten en uiteindelijk stokte de score na zeven innings op een eindstand van 0 – 21.

Op de Haagse heuvel begon Gedryon Basilia en achtereenvolgens Obed Hernandez, Jairo Samboe, Yurdion Martie (normaal actief als catcher) en Joshmar Doran. Zij konden allen geen grip krijgen op het Rotterdamse slaggeweld en als je veld je af en toe ook nog in de steek laat is dat vechten tegen de bierkaai.


Zondag
Ook de wedstrijd van zondag in het Familie Stadion in Rotterdam was een ongelijke strijd. Na zeven innings gaf het scorebord een 13 – 1 eindstand aan in het voordeel van de thuisploeg, een score die al in de vierde inning bereikt was. Het enige hoogtepunt voor de Kijkduinbewoners was de solo homerun van Joran Berkhout in de derde inning.

Voor de Hagenaars begon Joel Martis als startend pitcher waarna Yerson Rosalina en Naigel Martis ook nog het Rotterdamse slaggeweld in toom probeerden te houden, echter tevergeefs. Bij de koploper begon Hagenaar en oud-ADO speler Berry van Driel als startend pitcher.

Komende week staat het drieluik met Twins uit Oosterhout op het programma waarbij de Haagse honkbal liefhebbers zondag 11 juli weer welkom zijn op het Schapenatjesduin.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Fred Reuling