Power Meiden Haaglanden is een initiatief van ADO Den Haag Vrouwen en CMSI360. Power Meiden haaglanden heeft als als doel om maatschappelijke (sport) drempels te slechten voor meiden en vrouwen door deze te interesseren voor sport en talenten te ondersteunen in hun uitoefening daarvan.

Op verschillende vlakken is er nog steeds een achterstand voor meiden en vrouwen in de maatschappij. De sport is daar geen uitzondering op. Met dit MVO project zetten de verschillende partijen zich in om meiden in een veilige omgeving kennis te laten maken met sport. De talent-ondersteuning is een logisch vervolg daarop.

De scheve beloningsverhouding voor ‘zogenaamd’ commercieel oninteressante sporten in combinatie met vrouwen versus mannen, is de grote uitdaging. Des te meer respect voor de (top)sportsters die voor een onkostenvergoeding op topniveau presteren en investeren. Veelal kunnen ze niet zonder (privé)sponsors de absolute top bereiken. In Nederland vertegenwoordigen veel van deze vrouwen ons land op onder andere de Olympische Spelen.

Betrokken partijen

Het samenwerkingsverband Power Meiden Haaglanden is een verbinding tussen Haagse sportverenigingen, het Haagse bedrijfsleven, de Gemeente Den Haag, Topsport Den Haag, Stichting Leergeld en het Talentenfonds van Yvonne van Gennip.

Voor het sportseizoen 2021-2022 worden in totaal vier mix-clinics georganiseerd. Te beginnen op 31 juli 2021 bij BC Dropshot, waarna op 18 september bij The Hague Royals een mix-clinic zal worden georganiseerd.

De data voor de overige twee mix-clinics zal later bekend worden gemaakt.

Kick-off van PMH

De start vindt plaats op 31 juli 2021 bij Sportcentrum Mariahoeve. BC Dropshot (primair vertegenwoordigd door Alyssa Tirtosentono) zal een badminton demo en clinic verzorgen aan de ADO Den Haag Vrouwen, The Hague Royals en de tennisvereniging.

Yvonne van Gennip zal hierbij symbolisch de “eerste shuttle” slaan. Voorafgaand is een Business-ontbijt voor circa 30 personen en een kleine Squash-competitie om het ontbijt er weer af te sporten. Op het sportterrein zullen tussen 09.30 en 13.00 uur op vier verschillende locaties mix-clinics gegeven worden.

Voor deze eerste editie worden in totaal 120 meiden uitgenodigd. Stichting Leergel draagt 50% aan. Het gehele programma wordt gesponsord door de partijen die zich achter het project hebben geschaard.

Haagsetopsport.nl is mediapartner van de Power Meiden Haaglanden.