Hijs Hokij samen met 7 andere clubs komend seizoen in BeNe League

De zomer vordert gestaag en de start van het nieuwe seizoen ligt in het vooruitzicht. Maar hoe staat het inmiddels met de BeNe League competitie? Het heeft lang op zich moeten wachten, maar inmiddels is bekend dat de BeNe League komend seizoen met acht teams van start gaat.

De voorzitter van IJshockey Nederland (IJNL), Jan Hopstaken, en de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF), Pascal Nuchelmans, hebben de afgelopen week intensief contact gehad naar aanleiding van de recente ontwikkelingen. Zo trok IJshockey Nederland zich vorige week terug uit het bestuur van de BeNe League. Toch hebben beide voorzitters de belangrijkheid onderschreven van de BeNe League als hoogste divisie in beide landen.

Doordat IJshockey Nederland niet meer bestuurlijk actief zal zijn, zal de BeNe league in de huidige vorm verder blijven bestaan, maar zal de League nu verder bestuurd worden door Pascal Nuchelmans en Hub Van Grinsven. Zowel de Belgische- als de Nederlandse bond hebben nog steeds de ambitie om de BeNe League de komende jaren te laten groeien.

Hoofdstuk afsluiten

Voorzitter van Cairox Hijs Hokij, Harry Vlaardingerbroek, is blij dat de deelnemende teams eindelijk bekend zijn: “Er is heel erg lang gesteggel geweest over het al dan niet toelaten van Nijmegen en Heerenveen als gevolg van onduidelijke regels. Het is in ieder geval fijn dat nu helder is welke teams gaan deelnemen komend seizoen. We moeten dit hoofdstuk van de afgelopen maanden snel afsluiten en ons richten op de toekomst. Nu kan iedereen de team samenstelling gaan afronden, sponsoren benaderen en de organisatie goed bezet krijgen met nodige vrijwilligers”, aldus Vlaardingerbroek.

De deelnemende teams van de BeNe League 21-22 zijn:

Snackpoint Eaters Limburg (NL)
UNIS Flyers Heerenveen (NL)
Zoetermeer Panters (NL)
Cairox Hijs Hokij (NL)
Heylen vastgoed HYC Herentals (BEL)
Bulldogs Liège (BEL)
Chiefs Leuven (BEL)
Golden Sharks Mechelen (BEL)

Nijmegen Wolves heeft echter géén licentie gekregen van IJshockey Nederland en mag komend seizoen dus niet deelnemen aan de BeNe League.

Nu de deelnemende teams bekend zijn zal er gestart worden met het maken van de competitie planning. Het voorziene startweekend zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in het tweede weekend van oktober.

Bron: Cairox Hijs Hokij