HBS overvleugelt HCC tijdens T20

Op vrijdagavond werd in Poule B van Topklasse T20-competitie cricket gespeeld tussen HBS en stadsgenoot HCC. HBS won met 7 wickets en 129 runs. HCC was in de eerste inning niet verder gekomen dan 128 all-out.

Moeizame start voor HCC

De thuisploeg won de toss en gaf voorkeur om te starten in het veld. Het batten van HCC kende een moeizame start met weinig runs. In de derde over werd de belangrijke Musa Ahmad al gevangen door Tobias Visee.

De gasten uit de wijk Benoordenhout werden door HBS goed in de greep gehouden en kwamen daardoor niet op gang. In overs 5 en 6 gingen maar liefst 3 batters van de koninklijke naar de kant. Dietmar Hennop, Tonny Staal en Clayton Floyd konden het in deze partij gezamenlijk slechts 17 runs aan het scorebord toevoegen.

Teun Kloppenburg

Met de spelers Yash Patel en Boris Gorlee kwamen er eindelijk beweging in de score. Maar de Zuid Afrikaanse Ryan Klein van HBS maakte daar een einde aan in de 18e over. HCC stond toen op 127 runs. In de laatste over vielen opnieuw 3 wickets, zo eindigde deze eerste inning voor de mannen in het geel uiteindelijk met all out. De laatste batter was de 14 jarige(!) Teun Kloppenburg, deze debutant was de enige die “not out” achter zijn naam kreeg en die bij deze vuurdoop ook nog 3 runs wist te batten!

Vliegende start

In de tweede inning kon het nog alle kanten op gaan. HBS had afgelopen zondag door het missen van belangrijke spelers een kater opgelopen bij HCC.

Maar vandaag was Tayo Walbrugh weer helemaal fit en wist samen met Tobias Visee HBS in een sprint naar 68 runs te brengen. Tayo zou tot het einde blijven staan en scoorde er 58. Samen met Navjit Singh, Wesley Barresi en Ryan Klein brachten ze de stand in 18 overs naar 129.

HCC kon ook in het veld geen vuist maken. HBS wist zich opnieuw prima te roeren in de T20-competitie. Er was deze vrijdagavond weer veel publiek op de boundary en het was dus een mooie start van het weekend voor de Kraaien.

Umpires: Djiewan Kalloe & Frank van Lent

Redactie: Frank van der Leer

Foto’s: Erik de Kleijn en Frank van der Leer

Bekijk alle foto’s op SportSnap