HBS brengt geen spanning bij HCC

HCC won in deze derby met 4/82 van stadsgenoot HBS Craeyenhout.

In ronde 14 van de Topklasse Cricket kwam HBS op bezoek bij HCC in De Diepput. Een Haags onderonsje. Na het winnen van de tos koos HCC toch voor fielden. HBS kwam met een gehavend team omdat vier belangrijke spelers door diverse redenen waren uitgeschakeld. Het kwam met batten dan ook moeizaam op gang, pas in de derde over konden er 4 runs worden bijgeschreven. Daarbij was al de eerste wicket voor Navjit Singh al een feit. HBS wist het niet spannend te maken en bij 80 runs waren ze all out.

Het mocht voor het ervaren HCC natuurlijk geen probleem zijn om deze game op de juiste manier uit te spelen. Toch werd er niet gekozen voor een snelle afstraffing. De jonge Dietmar Hennop (HCC #45) mocht samen met Musa Ahmad beginnen met batten. Dat verliep heel goed en er werd in een goed tempo runs bijgeschreven.

Hidde Overdijk was wel de ster van deze game. Hij zette in de eerste inning 4 wickets op zijn naam en bij het batten maakte hij twee keer 4 en twee keer 6 en een totaal van 24 runs. 

HCC won de wedstrijd dus eenvoudig na 20 overs met 4/82.

Umpires: Rizwan Akram & Pim van Liemt

Redactie en foto’s: Frank van der Leer – Bekijk alle foto’s op: SportSnap