UPDATE: Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar geven wederom visitekaartje af en pakken finaleplek

Op de open internationale Spaanse badminton kampioenschappen hebben Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar wederom hun visitekaartje afgegeven door wederom de halve finale te halen.

Na een eenvoudige 2-0 zege op het Spaanse duo Caballero – Ramires (21-11, 21-14) werd in de tweede ronde aangetreden tegen een Russisch duo. Na een eclatante 2-0 zege (21-19, 21-11) kon het duo Boiarun – Iakovleva hun biezen pakken.

Voor Tirtosentono en van der Aar wachtte in de kwartfinale het Zwiterse duo Fankhauser – Stern. Dit duo beet meer van zich af en wist de eerste set met 21-18 naar zich toe te trekken. De Nederlandsen lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen de tweede set eenvoudig met 21-10 om in de derde set denderde het Nederlandse topduo via een 21-12 naar de overwinning.

In de halve finale wacht wederom een Spaans duo.

UPDATE:

Tirtosentono en van der Aar hebben inmiddels de finale weten te bereiken. Met 11-21 en 16-21 was het duo te sterk voor de Spanjaarden Rodriguez en Setien. De andere halve finale werd gewonnen door het Spaanse duo Lopez en Usle, zij waren met 21-17 / 9-21 / 21-19 te sterk voor de Engelse vrouwen Hopton en Pugh.

Tirtosentono en van der Aar komen in de finale dus uit tegen het Spaanse duo Lopez en Usle.