Westlandse Nadine Noordam verkast naar Ajax

Nadine Noordam vertrekt aan het eind van het seizoen bij ADO Den Haag Vrouwen. De 22-jarige jeugdinternational vervolgt haar voetbalcarrière bij Ajax. Noordam heeft zes seizoenen bij de hoofdmacht gespeeld, waarin ze in haar eerste seizoen direct de KNVB Beker won, en kwam in totaal tot 156 wedstrijden. In deze 156 wedstrijden maakte Noordam 27 doelpunten en 28 assists en is zij uitgegroeid tot een vaste kracht op het middenveld.

In 2014 kwam Noordam over van Westlandia. Jong ADO Den Haag Vrouwen werd dat jaar opgericht en kroonde zichzelf direct tot kampioen. In dit succesjaar speelde de toen 15-jarige Noordam een belangrijke rol; twintig doelpunten en zes assists in 30 wedstrijden. Haar talent was daardoor al snel in het eerste elftal te bewonderen. Op 30 maart 2015 maakte zij haar debuut in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de IJslandse kampioen Stjarnan (1-1).
Daarnaast is Noordam met 40 optredens in nationale jeugdteams (tot en met onder 23) de speelster met het hoogste aantal.

Nadine Noordam blikt terug op zeven seizoenen bij onze club: “Ik wil alle mensen waarmee ik de afgelopen jaren heb samengewerkt en alle fans bedanken voor alles. Als jonge meid ben ik binnengekomen bij de club en gegroeid tot de speelster die ik nu ben. Dat is mede door jullie allemaal! Daar ben ik erg dankbaar voor.”

De middenveldster hoop het seizoen af te sluiten, zoals ze het eerste seizoen bij het A-elftal is begonnen: ”Het seizoen is nog niet afgelopen dus de aankomende weken geef ik elke wedstrijd 100% om de cirkel rond te maken. Wij gaan afsluiten met een hele mooie prijs. De KNVB Beker!”

Bron: ADO Den Haag vrouwen
.