Weer ruim verlies voor Silicon Storks in Bussum tegen HCAW

De honkballers van Silicon Storks zijn donderdagavond op het Rob Hoffmann Vallei complex in Bussum weer tegen een grote nederlaag aangelopen. Tegenstander HCAW was na zes en halve inning al klaar met de Hagenaars waarbij het scorebord een 11-0 eindstand aangaf.

In de eerste drie innings stond Darryl Jamoena voor de ploeg van coach Eugene Henson (foto) op de heuvel. Er was toen nog niets aan de hand en was het scorebord nog dubbelblank. Maar in de vierde (5 punten) en vijfde inning (zes punten) liep de thuisploeg weg naar de uiteindelijke eindstand van 11-0. De bezoekers hadden na Jamoena, die 75 ballen gooide waarvan 38 strikes, nog vier pitchers nodig die niet in stand bleken om de Bussumse aanvalsdrift te temmen.

Achtereenvolgens werden Jairo Samboe, Gedryon Basilia, Gabriel Statia en Yerson Rosalina nog ingezet als pitcher en kwamen gezamenlijk tot 94 pitches waarvan 38 strikes. Voor de thuisploeg begon op de heuvel oud ADO-speler Dennis Burgersdijk die het vijf innings volhield en van de 69 gegooide ballen zag hij er 43 als strike genoteerd worden.

Komende zaterdag ontvangen de Hagenaars om 14.00 uur op het Schapenatjesduin in Kijkduin de ploeg uit Bussum waarbij publiek (mits negatief getest) aanwezig mag zijn.

Redactie: Rob Blankenstein