Ongelukkig verlies ADO Den Haag vrouwen bij landskampioen FC Twente

In de vijfde wedstrijd voor de kampioenspoule zijn de ADO Den Haag vrouwen in Enschede op Sportcampus Diekman tegen koploper FC Twente tegen een 1-0 nederlaag aangelopen. 

In de eerste helft had de thuisploeg weliswaar een licht veldoverwicht, maar de echte kansen waren voor de Haagse vrouwen. Al na vier minuten klopte ADO middels Nadine Noordam op de Twentse deur, maar zij zag haar schot op de lat eindigen. Een tegenvaller was na zo’n tien minuten het uitvallen van Shanique Dessing, die aan een sterk seizoen bezig is. Na een ietwat wilde actie van Suzanne Giesen moest zij geblesseerd uit vallen. Na een dikke 25 minuten gaf Nadine Noordam een uitstekende pass op Liz Rijsbergen maar haar schot werd getoucheerd door een Twents been en de corner die daar opvolgde leverde niets op. De kans op 0-1 kreeg diezelfde Rijsbergen drie minuten later toen ze één op één werd gezet door Jannette van Belen, maar keepster Daphne van Domselaar voorkwam een zekere treffer. Op slag van rust kregen de bezoekers weer een mogelijkheid na een uitstekende dieptepass van Noordam. Van Belen liet zich echter te gemakkelijk af troeven door Danique Ypema. Beide elftallen zochten met een dubbelblanke score de kleedkamers op.

Na de rust kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Na een voorzet vanaf rechts door Anna-Lena Stolze kopte Fenna Kalma naast. Ook hierna was de thuisploeg de bovenliggende partij en kwamen de Haagse vrouwen nauwelijks meer toe aan aanvallen. Twente ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de bevrijdende treffer met in het achterhoofd dat PSV achterstond in Amsterdam bij Ajax. Een overwinning zou voor FC Twente volstaan voor het kampioenschap. Oud-ADOspeelster en tevens aanvoerder Renate Jansen vond vijf minuten voor tijd het doel nog niet toen haar schot over de lat verdween. Vlak voor tijd stoomde ze met de bal op en speelde de bal op invalster Bente Jansen die de bal knap teruglegde. Het was uiteindelijk Stolze die de bal snoeihard achter keepster Barbara Lorsheyd tegen de touwen joeg.

Volgende week zondag werkt de ploeg van trainer Sjaak Polak de laatste wedstrijd in deze kampioenspoule af in het eigen Cars Jeans Stadion waar Ajax dan de tegenstander is.        

FC Twente – ADO Den Haag:  1 – 0     (0 – 0)      
Karakteristieken
Scoreverloop: 88e min. 1-0 Stolze   
Gele kaart: Boshuizen (ADO/DH)  
Scheidsrechter: –

Opstelling FC Twente: v.Domselaar, Olislagers (70/B.Jansen), Ypema (78/Ellouzi), v.Es, Casparij (46/Wilms), Dieckmann, Folkertsma, Giesen, R.Jansen, Kalma, Stolze

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Nelemans, Verspaget, G.Hendriks, Vonk (82/v.Raay), IJzerman, Noordam, Ravensbergen, Dessing (18/Boshuizen), v.Belen (86/Looijen), Rijsbergen

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief