HRC maakt succesvolle rentree in Ereklasse


De Haagsche Rugby Club heeft zaterdag een succesvolle rentree gemaakt in de landelijke Ereklasse. De Hagenaars wonnen op eigen veld met 45-5 van de Castricumse Rugby Club (CAS).

HRC was dit seizoen op 10 oktober voor het laatst in actie gekomen. Daarom was het ook gretigheid troef binnen de Haagse groep. De thuisploeg begon dominant aan het duel. Siem Norman zorgde met een try voor de eerste vijf punten van het seizoen, waarna Jasey van Kampen de conversie miste. Dit maakte hij ruimschoots goed door binnen acht minuten met drie tries en na conversies van Amir Rademaker (2) en Castor Magis de tussenstand naar 26-0 in Haags voordeel te brengen. Vlak voor het rustsignaal kwam Lodie Buijs met een try en Rademaker weer met de conversie. Het leverde een 33-0 ruststand op.

Moeizamer
In de tweede helft ging het wat moeizamer aan Haagse zijde. Scholler en Vijn kwamen tot twee tries. Een benutte conversie en aan het einde van de wedstrijd een try van Cas leverden een 45-5 einstand op in Haags voordeel. Het was voor HRC de eerste wedstrijd van het seizoen in de Ereklasse. Cas was vorige week al ingestroomd, terwijl andere clubs dat al eerder deden.  

Foto’s: Martin van Oostveen

  • archieffoto Martin van Oostveen