HCC wint ondanks opbreken door regen

In het nieuwe reglement van de KNCB krijg je bij winst 4 punten en bij verlies is dit nul punten. Indien de wedstrijd niet volledig kan worden gespeeld, (bijvoorbeeld door regen) kan de wedstrijd worden teruggebracht naar minder overs. Als dit dan nog steeds niet tot een wedstrijd leidt, wordt aan beide partijen 1 wedstrijdpunt toegekend. Maar HCC werd uiteindelijk wel tot winnaar uitgeroepen.

Deze regel was al zwaar gevallen voor HCC en maandag dreigde het opnieuw te gebeuren. Pas om 13.00 uur had HCC de toss gewonnen en liet Sparta starten met batten. Het werd in eerste instantie een 45 overs wedstrijd in verband met de weersverwachting.

Hoge druk op Sparta
Al snel in de eerste inning wist Bijloos de stumps prachtig te raken en kwam Garnett Tarr op de plaats van Ali Raza. De druk op Sparta werd verder opgevoerd. Bij de eerste bal in de derde over wist Clayton Floyd ook Umar uit te schakelen. Maar na de eerste 6 overs kwam de regen weer met bakken uit de hemel. De wedstrijd werd teruggebracht naar 29 overs. Na de hervatting zagen we de Haagse mannen een puik stuk veldwerk leveren in combinatie met de bowlers. Stuk voor stuk werden de Rotterdamse batters gevangen. Uiteindelijk werd de eerste inning afgesloten met 116 all out.Vliegende start
De tweede inning begon HCC met batten. In de verte hingen de donkere onweersbuien al boven de stad. HCC had haast en dat pakte goed uit. Zowel Tonny Staal als Musa Ahmad sloegen beide twee keer 6. Ahmad grossierde ook nog in 4-runs en nadat Tonny Staal was gevangen wist ook Boris Gorlee nog een 4 en een 6 bij te schrijven. Mede door deze acties leverde dat in 5,5 overs al 88 runs op. Maar er werd opnieuw gestaakt en de buien waren nu zo zwaar dat de wedstrijd definitief niet meer kon worden hervat. De leeuwen hadden de minimale 20 overs niet gehaald en er was dus eigenlijk geen game.

Toch was iedereen het er over eens dat HCC met deze score de vier punten had verdiend. De scheidsrechters vonden dat volgens de competitieregels ook en HCC werd uitgeroepen tot winnaar van deze wedstrijd met 8 wickets. Sparta aanvaarde deze uitslag.

HCC: 2/88(5.5) en Sparta: 10/116(29)
Umpires: Nitin Bathi & Djiewan Kalloe
Redactie en foto’s: Frank van der Leer – Alle foto’s te zien op https://www.sportsnap.nl/