Gehavend HRC pakt tweede zege

De rugbyers van HRC hebben zaterdag in een thuisduel met 26-25 gewonnen van Haarlem. HRC speelde met een geïmproviseerd team omdat maar liefst 9 spelers in verband met verplichtingen bij Oranje verstek moesten laten gaan. In een zeer spannende wedstrijd wist een jong team van HRC  een  fysiek veel sterker Haarlem te verslaan.

De HRC tries waren van Joep Henselijn, Kaj Verhoorn, Sylvester Bink en Duarte van Gijzelen.

Kaj en Sylvester zijn omhoog gedispenseerde Colts omdat HRC al aan zag komen dat de selectie – doordat voor Oranje geselecteerde spelers verstek zouden moeten laten gaan – wat zou worden uitgedund. Ook Bink van Wijk is een eigen Colt die recent omhoog is gehaald en aan de selectie toegevoegd.

Haarlem nam in de eerste helft een verrassende 0-6 en 7-18 voorsprongtussenstanden waarna de jonkies goed terugkwamen getuige de 19-18 voorsprong bij rust. In de tweede helft bleef het spannend en bleven de punten in Den Haag door een 26-25 eindstand.  Het was na de recente rentree van de Haagse rugbyers de tweede opeenvolgende zege van HRC.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto’s: Frank van der Leer – Alle foto’s te zien op SportSnap