Feyenoord ideale tegenstander voor ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in het eigen Cars Jeans Stadion voor een daverende verassing gezorgd door Feyenoord met een 3-2 nederlaag huiswaarts te sturen, na bij rust al met 2-1 voorgestaan te hebben.

Aanvankelijk leek er nog weinig aan de hand voor de bezoekers. Robert Bozenik die een basisplaats had in plaats van  de geschorste Berghuis, opende al na drie minuten via de onderkant van de lat de score. De Rotterdammers verzandden daarna in slordig en flets spel. ADO begon ook niet sterk aan de wedstrijd, maak kwam plotseling op gelijke hoogte via Jonas Arweiler na een belabberde breedtepass van Leroy Fer. Voor Feyenoord was de gelijkmaker niet echt een wake-up call want de ploeg van trainer Dick Advocaat bleef hangen in stroperig spel en dat bood de Hagenaars kansen. De thuisploeg bleef de aanval kiezen en de uitbraken waren telkens levensgevaarlijk. Na een half uur beging Marco Senesi een overtreding op Milan van Ewijk waarna de bal op de stip ging en Nassar El Khayati tekende de 2-1 aan. Ook hierna had de thuisploeg weinig te duchten van de Rotterdammers, Bobby Adekanye was op weg naar Justin Bijlow maar zag de Feyenoord verdediging toch nog adequaat ingrijpen.

Advocaat had inmiddels wel genoeg gezien en bracht gelijk na de rust drie verse krachten in (Haps, Diemers en Jorgensen voor Malacia, Kökcü en Sinisterra). Aanvankelijk leek er inderdaad wat te veranderen in het spel van de bezoekers maar verder dan één kans voor Lutsharel Geertruida die zijn kopbal gekeerd zag worden door Martin Fraisl kwamen de Rotterdammers niet. Die gemiste kans kwam Feyenoord duur te staan want een paar minuten later was het El Khayati die met een schuiver voor de 3-1 zorgde. De Hagenaars voetbalde eindelijk weer eens vrij en met zelfvertrouwen en dat resulteerde bijna in de 4-1 van invaller Youness Mokthar maar hij zag zijn inzet naast het Rotterdamse doel verdwijnen. Niet veel later bracht Jorgensen de spanning met een rake kopbal weer helemaal terug. ADO plooide terug maar stond niet met de rug tegen de muur waarbij het de bezoekers ontbrak aan daadkracht voorin. De tijd tikte weg en de thuisploeg voelde dat de laatste strohalm ook daadwerkelijk tastbaar werd.

In de extra tijd liep oud-ADO speler Jens Toornstra nog tegen een tweede gele kaart aan en kon gaan douchen.  

Of de ploeg van trainer Ruud Brood in de laatste drie wedstrijden nu toch nog een Houdini-act kan opvoeren moet worden afgewacht maar deze winst zal ongetwijfeld een boost betekenen om nog voluit te gaan.          

Karakteristieken


ADO Den Haag – Feyenoord: 3 – 2 ( 2 – 1)

Scoreverloop: 3e min. 0-1 Bozenik, 13e min. 1-1 Arweiler, 30e min. 2-1 El Khayati (pen), 59e min. 3-1 El Khayati, 70e min. 3-2 Jorgensen         

Scheidsrechter:  Pol van Boekel     Toeschouwers: 0

Gele kaarten: Besuijen, v.Ewijk, Kramer (ADO/DH), Senesi, Pratto, Bozenik

Rode kaart: Toornstra (2xgeel)    

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Zuiverloon, Pinas,  Kemper, Goossens , El Khayati (78/Catic), de Boer, Besuijen (79/Familia-Castillo), Arweiler (61/Kramer), Adekanye (61/Mokthar)

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia (46/Haps), Toornstra, Fer (81/Pratto), Kökcü (46/Diemers), Sinistera (46/Jorgensen), Bozenik, Linssen (29/Teixeira)     

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief