EHC Heren 1 zet stap naar eredivisie


De handbalheren van EHC gaan hogerop en spelen komend seizoen in de eredivisie. De ploeg uit Leidschendam-Voorburg neemt de plaats in van Quintus dat na de zomer uitkomt in de BENE-League met clubs uit Nederland en België.
De heren van EHC zijn de afgelopen jaren dankzij diverse promoties steeds hoger gaan handballen. Nu maakt de club uit Leidschendam-Voorburg zelfs de overstap naar de eredivisie, het hoogste niveau in Nederland. EHC is door het Nederlands Handbal Verbond (NHV), op basis van de prestaties in de afgelopen jaren, gevraagd om de plek van Quintus in te nemen. Quintus gaat namelijk ook hogerop, want na de zomer komt deze Westlandse ploeg uit in de internationale BENE-League. De Eredivisie waarin EHC gaat meedraaien start in het weekend van 18 en 19 september.

Unieke mijlpaal
Remco Hooijmans, manager Technische Zaken van EHC, is blij met de ontwikkelingen. ‘Na het besluit van Quintus om naar de BENE-League te vertrekken, benaderde het NHV ons of wij in de eredivisie wilden gaan spelen. Gezien onze sportieve resultaten zijn wij de ploeg die hier de meeste aanspraak op maken. En als je kijkt naar de teams die we in de eredivisie gaan tegenkomen verwachten we daar mee te kunnen komen. Nadat we goed naar de financiële en organisatorische consequenties hebben gekeken, is besloten om de stap te wagen. Hiermee realiseren we een unieke mijlpaal in de clubhistorie van EHC.’

Sponsormogelijkheden
Remco: ‘Ik denk dat we hiermee ook aantrekkelijker worden voor bedrijven die zich aan ons willen binden als sponsor. Daarvoor hebben we diverse mogelijkheden op ons vernieuwde complex. We hebben een eigen hal en nu onze wedstrijden ook gestreamd kunnen worden bereiken we een veel groter publiek. Handbal is een groeisport met een uitstekend imago, met name door de successen van de nationale handbaldames, die straks uitkomen op de Olympische Spelen.’

Veel zin in
André van den Bosch, trainer van EHC Heren 1, geeft aan veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging. ‘Ik denk dat er in de eredivisie mooier handbal wordt gespeeld dan in de eerste of tweede Divisie, dus daar kijk ik naar uit. We hebben het voorstel van de NHV natuurlijk uitgebreid met de spelersgroep besproken. Zij geven aan de stap te willen wagen en dus pakken we deze uitdaging aan. Ik verheug me ook op de diverse derby’s zoals tegen Hellas en WHC/Hercules. Teams die we al heel lang kennen.’

Spelersgroep
André: ‘We hebben al best een leuk team staan, waar ik veel vertrouwen in heb. Maar versterkingen, zowel in de staf als qua spelers, zijn altijd welkom. Ik denk dat we door deze stap sportief aantrekkelijker worden voor handballers die de ambitie hebben om in de eredivisie te spelen. Maar ook de staf kan nog wel wat versterking gebruiken.’

Ambities
André vervolgt: ‘Voor EHC is dit natuurlijk een grote stap. De sfeer in het team is goed en dat willen we zo houden. De hoofddoelstelling is, naast groeien qua niveau, om te genieten van deze onvergetelijke ervaring. Met stapsgewijze, reële doelen als: het behalen van een eerste overwinning, het neerzetten van mooi aanvalsspel en later in de competitie eventueel een serie van overwinningen. De stand op de ranglijst heeft minder prioriteit.’

Foto: Don Wubben