Cricketer Engelbrecht geeft cursus Zuid-Afrikaans voetenwerk

Foto: Sybrand Engelbrecht met super voetenwerk op weg naar 129 not out (foto: Catch of the Day BV)

Na een slow start tegen de nummer acht van de Topklasse herpakte Voorburg CC zich dankzij een formidabel partnership van Aryan Dutt (77) en Sybrand Engelbrecht. Laatstgenoemde maakte zijn eerste century voor zijn nieuwe club: 129 runs not out. VCC – ACC werd 244 – 105.

Openingsbowlers bij ACC waren de verrassend sterke allrounder Sohil Kothari en Mees van Vliet, zoon van sportverslaggever John en kleinzoon van de legendarische Piet, die vroeger in de Scheveningse Badhuisstraat een winkel in cricketspullen dreef.

Na het vroege vertrek van Righardt Pieters werden Mohit Hingorani en Bas de Leede beiden gevangen en was VCC in ‘dire straits’ op 42/3. Met Engelbrecht en de 18-jarige Aryan Dutt op de door de groundstaff subliem geprepareerde pitch konden management, bestuursleden en het bij de livestream betrokken personeel iets relaxter gaan zitten. Hun werd een ware battingshow voorgeschoteld, waarbij de ervaren Engelbrecht de jonge Dutt perfect coachte. Ze gaven amper kansen weg en stormden naar 244 runs, een fantastische score gezien het matige begin van de innings. Dutt (77) ging op de valreep nog run out, maar voor 244/4 hadden alle VCC’ers getekend na 42/3. Engelbrecht eindigde mede dankzij briljant voetenwerk op 129 not out.

ACC begon rustig aan de chase, maar kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. Daarvoor was de VCC-aanval eenvoudigweg te sterk en te gevarieerd. Het was veelzeggend dat vijf bowlers succesvol waren en het zal geen verbazing wekken dat Viv Kingma wederom spekkoper was met 4 voor 20. Het negende en in dit geval laatste wicket van ACC viel op 105.

Door het verlies tegen Punjab kende VCC een kleine terugval, maar nu is het team terug op plek 3 en dus vol in de race voor de play-offs. Stand Topklasse: 1. VOC 7-21; 2. Punjab 7-18; 3. VCC 7-17; 4. Excelsior 7-15; 5. VRA 7-14; 6. HCC 7-13; 7. HBS 7-12; 8. ACC 7-6; 9. Dosti 7-4; 10. Sparta 7-1. Komende zondag moet VCC enkele internationals missen en het is nog onzeker of de wedstrijd tegen Dosti dan door kan gaan. Op zaterdag 12 juni staat de thuiswedstrijd tegen HBS op het programma.

Vrouwen ongeslagen aan kop

Ook de vrouwen van Voorburg CC deden goede zaken in de race om het eerste 40-overlandskampioenschap in de geschiedenis. Op het tweede veld werd Ajax met vijf wickets verslagen. Ajax, dat eerst batte, maakte 121 runs. Dat lijkt niet veel, maar het outfield was traag en weinig ballen wisten de boundary te vinden.

Met 49/1 had Ajax geen beroerde tussenstand, maar een direct hit run out van Annemijn van Beuge en wereldvangen van Eva Lynch, Carlijn van Koolwijk en Babette de Leede (2x) zorgden ervoor dat het bergafwaarts ging met de bezoekers uit Oegstgeest. Good old Ingrid van der Elst had het genoegen haar jonge plaatsgenoot Jolien van Vliet met een leep balletje te verschalken.

In de succesvolle chase van VCC batten Annemijn van Beuge (20), Julia Corder (32 not out in 33 ballen) en Eva Lynch (13 uit acht ballen) zeer positief. VCC Dames staan ongeslagen aan kop van de Hoofdklasse en kunnen voor het eerst kampioen worden.

Foto: Sybrand Engelbrecht met super voetenwerk op weg naar 129 not out (foto: Catch of the Day BV)