Caljouw niet naar halve finales EK badminton

De Rijswijkse badmintonspeler Mark Caljouw (26) slaagde er vrijdagavond tijdens het EK badminton in Kyiv niet in de laatste vier in het mannenenkel te halen. In een bloedstollende partij op hoog niveau verloor de speler van het Haagse Dunlop- DKC na een marathonpartij van meer dan een uur, in drie sets met 19-21 21-17 en 15-21 van de Deense veteraan Hans-Kristian Solberg Vittinghus (35).

Caljouw, nummer 29 op de wereldranglijst, kan met opgeheven hoofd dit toernooi op het hoogste Europese niveau verlaten. Hij leverde tijdens de afgelopen dagen het bewijs op het hoogste Europese niveau mee te kunnen draaien. Met dank aan zijn Deense trainer en zijn intensieve trainingsarbeid in badmintonland nummer 1 van Europa, dat zondag ongetwijfeld ook weer de nieuwe Europese kampioen op zal leveren. Niet voor niets wordt de Rijswijker beschouwd als de beste niet-Deense Europese badmintonspeler.

Viktor Axelsen, de Deense nummer 2 op de twee wereldranglijst, geldt zondag als grote favoriet voor de hoogste plek op het winnaarspodium.  

Eerder op de dag verloor Hagenaar Robin Tabeling, clubgenoot van Caljouw bij Dunlop-DKC, met zijn partner Selena Piek in het gemengd dubbel kansloos van het Duitse gemengd duo Lamsfuss/Herttrich (8-12 12-21).

Nederland wordt in Kyiv alleen nog vertegenwoordigd door het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen die voor een verrassing zorgden door in de kwartfinales de Deense speelsters Boje/Paulsen te verslaan.