Badmintonner Caljouw niet naar Maleisië

Het voor eind deze maand geplande Celcom Axiale Malaysia Open is van de badmintonkalender gehaald. Zowel de badmintonbond van Maleisië als de Badminton Wereld Federatie (BWF) kan, vanwege de nog steeds heersende corona pandemie, geen veilig toernooi voor de deelnemers en hun gevolg garanderen. Rijswijker Mark Caljouw (26) had in dit Super 750 toernooi van het HSBC BWF World tour nog kwalificatiepunten in het mannenenkel kunnen verdienen voor zijn deelname aan de Olympische Spelen, later deze zomer.

Door het in april van dit jaar bereiken van de halve finales bij het All England toernooi, na de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen het toernooi met de hoogste status in het badminton, heeft de speler van DKC waarschijnlijk reeds genoeg kwalificatiepunten verzameld om verzekerd te zijn van deelname aan de Spelen. Na zijn recente optreden tijdens de ook al door het heersende virus getroffen Europese Kampioenschappen (uitgeschakeld in kwartfinale), is nationaal kampioen Caljouw op de wereldranglijst wel één plaats gezakt, van 28 naar 29.