ADO Den Haag neemt afscheid van Eredivisie met nipte nederlaag

ADO Den Haag heeft zondagmiddag met een nipte nederlaag in Enschede tegen FC Twente afscheid genomen van de Eredivisie. Bij rust gaf het scorebord nog een 2-2 score aan, maar na negentig minuten pakte de thuisploeg toch met 3-2 de volle winst.

Door deze nederlaag beëindigen de Hagenaars een turbulent seizoen op de 18e en laatste plaats en moet volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie getracht worden om weer zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. 

In De Grolsch Veste, de thuisbasis van de ploeg van trainer Ron Jans, kwamen de bezoekers op een 2-0 voorsprong. Beide doelpunten werden gemaakt door John Goossens hoewel er eerlijkheidshalve wel bij gezegd moet worden dat doelman Joël Drommel (volgend seizoen PSV) er bij beide tegentreffers niet goed uitzag. In het laatste kwartier voor rust was het eigenlijk geen moment rustig in Enschede. Na een half uur spelen namen de Hagenaars op fantastische wijze de leiding, vanuit een corner krulde Goossens de bal vanaf rechts in één keer via de linkerpaal de verre hoek in. Drommel had daar ogenschijnlijk meer kunnen doen en bij de 0-2 van diezelfde Goossens al helemaal. Nog voor de rust poetste de thuisploeg de achterstand weg en waren het achtereenvolgens Daan Rots en Luciano Narsingh vanaf de stip die de 2-2 aantekenden.  Na de rust waren de kansen voor de Twentenaren en in de slotfase schoot Dario Dumic na goed voorbereidend werk van Queensy Menig de winnende treffer achter keeper Martin Fraisl.             

Karakteristieken


FC Twente – ADO Den Haag:    

Scoreverloop: 30e min. 0-1 Goossens, 38e min. 0-2 Goossens, $0e min. 1-2 Rots, 45+1 min. 2-2 Narsingh(pen), 84e min. 3-2 Dumic

Scheidsrechter:  Dennis Higler     Toeschouwers: 0

Gele kaarten: Menig, Boscsh (FC Twente), Vejinovic (ADO/DH)   

Opstelling FC Twente: Drommel,Ebuehi, Dumic, Oosterwolde, Smal, Brama, Zerrouki, Bosch(81/v.Leeuwen), Narsingh (71/Ilic), Rots, Menig

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, Seedorf, Zuiverloon, Pinas (61/Esajas), Kemper, Goossens (99/Severina), De Boer (61/Vejinovic), El Khayati (81/Pascu), Besuijen (46/Adekanye), Kramer, Mokhtar  

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief