ADO Den Haag klopt PEC Zwolle en houdt nog steeds hoop

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een nipte 1-0 overwinning geboekt en houdt daardoor nog steeds hoop om het Eredivisieschap te behouden. De residentieclub staat nog altijd laatste, maar heeft nog maar één puntje achterstand op VVV Venlo. Het gat met nummer zestien FC Emmen is twee punten en de achterstand op de veilige plek nummer vijftien Willem II bedraagt drie punten. Met nog twee speelronden te gaan is de spanning zodoende te snijden in de kelder van de Eredivisie.

De eerste kans in Zwolle ontstond al in de derde minuut maar Pelle Clement verzuimde om de bal achter keeper Martin Fraisl te plaatsen. Na het goede begin van de thuisploeg was het na dertien minuten plotseling raak aan de andere kant. Na een goede solo van Bobby Adekanye schoot hij ‘ala’ Arjan Robben knap raak in de linkerbenedenhoek.  De snelle achterstand leek de thuisploeg vervolgens niet te deren, want de ploeg bleef op een laag tempo doorspelen. Een aantal keren was Abdenasser El Khayati gevaarlijk voor de Hagenaars met schoten van afstand. Vlak voor rust kwam PEC Zwolle echt in de buurt van het ADO-doel, met kopballen van Yuta Nakayama en Slobodan Tedic. Beide kansen gingen echter recht in de handen van keeper Fraisl.

In de tweede helft bracht trainer Ruud Brood van de bezoekers Darryl Janmaat in het veld voor extra defensieve zekerheid ten koste van Boy Kemper. De thuisploeg leek de bezoekers geen strobreed in de weg te leggen en creëerde nauwelijks een kans. Na een uur spelen was er aan de andere kant wel een kansje voor El Khayati, maar die kwam niet verder dan een rollertje op het Zwolse doel. Invaller Pherai was een kwartier voor tijd nog wel gevaarlijk met een hard schot op de paal, maar meer zat er niet in voor de Zwollenaren. Ook ADO kwam niet meer tot een grote kans en zo was de treffer van Adekanye genoeg voor de drie punten.