Strand van Scheveningen decor OKT Beachvolleybal

De keuze voor de organisatie van de CEV Continental Cup Finals die gelden als het Europese olympisch kwalificatietoernooi is op Nederland gevallen. Nadat het toernooi vorig jaar in Eindhoven vanwege de coronapandemie geen doorgang kon vinden is de Nevobo samen met de Europese bond CEV en wereldvolleybalbond FIVB op zoek gegaan naar een alternatief. Evenementenbureau Sportworx, bekend van King of the Court, zal het toernooi van 23 tot en met 26 juni op het strand van Scheveningen organiseren.

Opzet Continental Cup Finals
De Continental Cup Beachvolleybal bestaat uit twee voorrondes (mei-juni 2019 en mei 2021) en de Finals. Nederland mag als organisator van de Finals de voorrondes overslaan en automatisch meedoen bij de mannen en de vrouwen.

Aan de Finals in Scheveningen doen 16 landen per gender mee, die strijden om 1 beschikbaar ticket voor hun land. De Continental Cup wordt gespeeld met twee teams per land, en is qua opzet bijvoorbeeld te vergelijken met de recente Nations Clash in het beachvolleybal en de Davis Cup / Fed Cup in het tennis. Alleen teams die zich nog niet hebben geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio mogen hun land vertegenwoordigen.

De voorgaande twee edities van de Continental Cup Finals waren ongekend spannend tot het laatste duel. In 2016 slaagde Nederland erin het vrouwentoernooi te winnen, en dat betekende dat Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel mochten deelnemen aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Het iconische strand van Scheveningen
Naast het permanente beachstadion op het strand van Scheveningen zal een coronaproof stadion verrijzen. Het is een kopie van het stadion van King of the Court dat in Utrecht werd gehouden in september 2020. Het centre court zal daarin gelegen zijn en biedt ruimte aan 500 toeschouwers die in individuele skyboxen kunnen genieten van het topbeachvolleybal.