HCC wint eerste ChicKing Cup, Voorburg CC met lege handen

Het was koud en publiek was nog niet welkom, maar er kon ten minste worden gecricket, en voor het eerst in de geschiedenis werden de wedstrijden  van VCC gelivestreamd. De eerste editie van de ChicKing Cup ging verdiend naar HCC, dat HBS en Voorburg CC versloeg.

In het verleden werd om de Muntaz Cup op één dag gespeeld met de vier topclubs in de Haagse regio. Quick (geen Topklasser) mocht helaas niet meedoen en een groot evenement op één dag was ook uitgesloten als gevolg van de coronaregels. Met de nieuwe toernooisponsor ChicKing, binnenkort in de Mall of the Netherlands, werd ervoor gekozen de drie wedstrijden wat langer te maken (35 of 40 overs in plaats van 20) en uit te smeren over twee weekends.

In het weekend van 17 april versloeg HCC, met Damian Crowley en Clayton Floyd in de gelederen, HBS. Op 24 april was HCC op bezoek bij VCC. Musa Ahmad en Daan Trijzelaar openden goed voor de Hagenaars met 103 not out resp. 60 en ook de jonge Dietmar Hennop speelde een prima innings. 247 runs was geen moment haalbaar voor de Voorburgers, die in Sybrand Engelbrecht (75) hun uitblinker kenden (Mohit Hingorani 34).  VCC 174, 73 te weinig voor de winst. HCC werd hiermee de verdiende toernooiwinnaar.

Op zondag stond tegen HBS daarom alleen nog de eer op het spel. VCC batte eerst. Remco van der Giessen (31) en Laurens Boissevain (42) lieten aardig batten zien, zij het een tikkie aan de langzame kant, waardoor VCC 177 runs in de boeken bracht. Tom de Grooth toonde zijn klasse met een vlotte 61 not out in slechts 65 ballen.

HBS keek wel van meet af aan voor de singles. Het batten van Ryan Klein en Reese Mason was heel overtuigend en de Hagenaars kwamen geen moment in de problemen.

Twee keer verlies voor VCC dus. Vooraf werd VCC al niet als potentiële toernooiwinnaar gezien, omdat vier key spelers met het Nederlands elftal in Nepal waren: Kingma, De Leede, Boissevain en Dutt. Een andere international, Logan van Beek, arriveert eind april. Als deze heren allemaal beschikbaar en fit zijn, heeft VCC op papier een ijzersterk elftal. De ChicKing Cup bood vooral de jongere tweede-elftalspelers de mogelijkheid hun kunnen te tonen.

Op 1 mei start VCC uit tegen Excelsior ’20.

Redactie en foto: Patrick de Leede