Eerste podium Frans Formule 4 kampioenschap Hagenaar Daniël Ligier

Het eerste raceweekend in het Franse Formule 4-kampioenschap in Nogaro was een succes voor Daniël Ligier uit Den Haag. Daniël Ligier finishte als 3e en behaalde zijn eerste podium in race 1. Ligier slaagde erin om drie posities te pakken. De races werken met een omgekeerde startgrid. P1 tot en met P10 uit race 1 worden omgekeerd in rece 2. Ligier klom in de tweede race van P8 naar P5, ondanks enkele mechanische problemen. “Hoewel ik honger heb naar meer, is dit een solide start. Hierop kan ik voortbouwen voor de rest van het kampioenschap. Het seizoen 2020 heeft me goed voorbereid om in 2021 aan de top te presteren. Ik voel me nu één met mijn auto. “

Tijdens race 3 van het Nogaro-weekend had hij minder geluk. Na weer een geweldige start (van P5 naar P3) raakte hij ingeklemd tussen twee andere auto’s. Ligier beschadigde zijn voorvleugel en moest helaas opgeven. Hij is vastbesloten om nog betere resultaten te behalen in het volgende raceweekend. De volgende race wordt gereden in Magny-Cours van 7 tot en met 9 mei.

Getalenteerde jonge coureurs

Het Formule 4-kampioenschap 2021 bestaat uit zeven raceweekends op verschillende circuits in Frankrijk, Italië en Hongarije. Na dit seizoen wil Daniël naar het volgende niveau in Formule racen: Formula Alpine. De FFSA organiseert samen met Renault en andere sponsors het Franse Formule 4 kampioenschap om getalenteerde jonge coureurs van over de hele wereld de kans te bieden hun autosportcarrière te lanceren. Dat kan vervolgens mogelijk leiden tot deelname aan racecategorieën zoals GT, uithoudingsvermogen, Formule E en Formule 1. 

Frans en Nederlands

Daniël Ligier heeft de Franse en Nederlandse nationaliteit en zit op de ‘Pole Espoir’ school in Le Mans, Frankrijk. Je kunt zijn race carrière volgen op Facebook via www.facebook.com/danielligierracing of op Instagram via www.instagram.com/danielligierracing of zijn website www.danielligier.com.