Waterpolo Den Haag geeft de wedstrijd uit handen

Waterpolo Den Haag was niet bij machte om de voorsprong, halverwege de wedstrijd met  3-6, tegen De Ham naar de eindstreep te trekken. Met de tussenstanden 1-3, 2-3, 3-1 en 5-3 kwam het verlies met 11-10 hard aan bij de Haagse waterpolomannen. In het tweede gedeelte van de wedstrijd liepen de aanvallen minder goed en werden de man-meer situatie is niet benut. Met dit laatste sloop de onzekerheid in het team en was de trefzekerheid een stuk minder.
De eerste punten en het verlaten van de laatste positie op de ranglijst was absoluut mogelijk voor Waterpolo Den Haag. Daarentegen had De Ham wederom weer beroep gedaan op enkele oud gedienden, die met fysiek waterpolo, het Haagse spel ontregelde in het verloop van de wedstrijd. In de derde periode kreeg De Ham een beetje gelukkige aansluiting door dat Waterpolo Den Haag enkele mooie kansen lieten liggen.
  • Waterpolo Den Haag
In de laatste periode was het voor beide teams, er op of er onder, maar vooral wie de kansen zou benutten. Het thuisspelende De Ham wist in deze laatste periode twee maal meer te scoren. Gezien het wedstrijdverloop was een gelijkspel feitelijk terecht geweest.
Doelpunten Waterpolo Den Haag: Bart Turk 5x, Kjell Wansleeben 4x en Koen Heiden 1x.

Komend weekend, zaterdag 27 maart, gaat Waterpolo Den Haag naar ZVL-1886 in Leiden.  De Leidenaren staan  met slechts 6 winstpunten in de onderste regionen van de eredivisie.

Redactie en foto: Sportshoots.nl