Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen

Dankzij de gelijkmaker in blessuretijd tegen SC Heerenveen is ADO Den Haag Vrouwen nog altijd dichtbij de belangrijke vierde plaats in de Eredivisie. Vrijdag kan dat doel al veiliggesteld worden met een overwinning op VV Alkmaar. Beide ploegen stonden negen keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Vijf keer zegevierden de groengelen, tweemaal de opponent. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge confrontatie in Den Haag  in de slotfase in 2-2. Shanique Dessing en Gwyneth Hendriks scoorden namens de thuisploeg.

In de vorige speelronde boekte VV Alkmaar op bezoek bij Excelsior Rotterdam (0-3) de eerste zege van dit seizoen in de Eredivisie. Daardoor verliet het elftal de laatste plaats en heeft het nu zes punten uit elf wedstrijden. ADO Den Haag Vrouwen speelde driemaal op rij gelijk en is de nummer vier met zestien punten. Als de ploeg van trainer Sjaak Polak vrijdag wint en SC Heerenveen onderuit gaat tegen FC Twente, is deelname aan de kampioensgroep alsnog een zekerheid.

“Afgelopen dinsdag hebben we tegen SC Heerenveen een belangrijk punt gepakt in de strijd om de vierde plek en dat geeft vertrouwen voor de laatste speelrondes,” kijkt Nikki IJzerman vooruit naar het slot van de reguliere competitie. “We hebben zeker geen makkelijk programma, maar we hebben laten zien dat we ook tegen topploegen punten kunnen pakken. Het zou mooi zijn als we onszelf kunnen belonen met een plek in de kampioensgroep.”

Na vorig seizoen kwam de twintigjarige middenveldster over van Excelsior Barendrecht. Ze speelde tweemaal de volle negentig minuten en maakte in een aantal andere wedstrijden eveneens haar minuten. “Op dit niveau is de concurrentie groter en wordt er meer van je verwacht. Ik heb het heel erg naar mijn zin in Den Haag en voel dat ik als speelster beter word. Het is aan mij om dit in de minuten die ik krijg te laten zien en nog meer voor het team te betekenen.”