Hdm wint van Victoria en doet goede zaken in de strijd om de play-off plaatsen

In de hoofdklasse voor dames kan iedereen van elkaar winnen, daarom is ook elke wedstrijd een leuke wedstrijd om te kijken. Er werd dan ook nu weer een livestream verzorgd en deze keer ook met een voorbeschouwing door Remy Bonjasky. De wedstrijd had wel veel strijd maar gelukkig niets te maken met kickboksen. Uiteindelijk trok Hdm, die met 1-0 won, aan het langste eind.

Op het koude sportcomplex Groenendaal, aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan, begon HDM heel erg scherp aan de wedstrijd. Er werd vanaf het begin van de wedstrijd gelijk druk gezet op de verdediging van Victoria. Uit een van de eerste aanvallen die daardoor ontstond wist Jip Dicke de 1-0 te scoren.

Gedurende de rest van de eerste helft wist Victoria, op 1 strafcorner na, niet echt gevaarlijk te worden. Het overwicht dat Hdm in de eerste helft had, wisten ze niet om te zetten in meer doelpunten. Ook de strafcorner, wat normaal een wapen is, liep niet helemaal lekker.

In de tweede helft kreeg Victoria iets meer grip op het spel van Hdm waardoor het spelbeeld wat veranderde. Het leidde alleen voor beiden partijen niet voor heel veel acties in de cirkel, al waren er voor beiden partijen wel mogelijkheden die helaas niet benut konden worden. Waardoor de einduitslag dus al na 3 minuten al op het scorebord stond. 

Hdm, dat nu 4e staat in de hoofdklasse, doet goede zaken in de strijd om de play-offs. De bovenste 4 ploegen spelen aan het eind van het seizoen om het landskampioenschap. De huidige nummer 3 SCHC verloor in Amsterdam met 0-2 van Hurley, waardoor het verschil met de SCHC nog maar 3 punten is.

Omdat Pinoké, de huidige nummer 5, bij Den Bosch met 6-0 verloor staat Hdm nu 8 punten voorsprong op een plek waarmee ze aan het einde van het seizoen mee kunnen strijden om het landskampioenschap.  

Redactie en foto’s: Erik de Kleijn