Caljouw kansloos uitgeschakeld in halve finale All England

De Rijswijkse pluimbalspeler Mark Caljouw (26) is er zaterdag niet in geslaagd de finale in het mannen enkel van het prestigieuze Super 1000 event, the Open All England Championship, te halen. In de halve finale was de speler van het Haagse DKC , nummer 36 op de wereldranglijst, kansloos tegen de nummer 10 van de ranking, Lee Zii Jia uit Maleisië.

Caljouw verloor de partij, die oorspronkelijk voor zaterdagochtend op programma stond, maar uiteindelijk na diverse verplaatsingen, pas tegen het eind van de middag werd gespeeld,  binnen een uur in twee sets met 21-13 en 21-17.

Tokio
Uiteraard kan de Rijswijker met het behalen van de halve finale terugkijken op een goede prestatie op weg naar Tokio. De voor dit toernooi ongeplaatste Caljouw trof het in dit toernooi eindelijk eens met de loting, en profiteerde ook van het ontbreken van de Aziatische top tijdens dit toernooi. Zo ontbraken de Chinese wereldtoppers in de Arena in Birmingham en de leden van de sterke Indonesische equipe moesten hals over kop terug naar hun land vanwege een corona geval.

De Rijswijkse shuttler Mark Caljouw zorgde vrijdag tijdens het All England Open in Birmingham voor een regelrechte sensatie. In drie sets met een totaal van 55 minuten speeltijd, versloeg de speler van het Haagse DKC de, net als Caljouw tot een echte badmintonfamilie behorende, Indiër Lakshay Sen (19), met 17-21, 21-16, 17-21. De zege is des te verrassender omdat de jonge Indiër met zijn 28e plek op de wereldranglijst bij de single mannen, veel hoger staat gerangschikt dan Caljouw met zijn 36e plek.

Birmingham
Het toernooi om de All England titel kent een totale prijzengeld van 850.000 dollar en maakt deel uit van de Badminton World Tour. Tijdens het oudste badmintontoernooi ter wereld zijn geen kwalificatiepunten voor de Zomerspelen te verdienen, maar zeker dankzij zijn goede prestaties deze week in Birmingham ligt Caljouw op goede koers voor deelname aan de Spelen.