Weer geen succes voor hdm vrouwen tegen titelkandidaat Den Bosch

In de vrouwentopper tussen hdm en Den Bosch bleven de Haagsen met lege handen staan. Het elftal van coach Ivar Knötschke ging zaterdag met 0-2 onderuit. Det duel stond op zondag gepland maar werd een dag naar voren gehaald naar aanleiding van de verwacht sneeuwval op zondag.

Het was voor Den Bosch de tweede topper in een week. Vorige week zondag verloren de Bossche dames nog van koploper Amsterdam. Zonder echt goed te spelen wist de veelvoudig landskampioen de punten mee naar Den Bosch te nemen. In het eerste kwart pushte Frédérique Matla al een strafcorner achter hdm-keepster Julia Remmerswaal.

Diezelfde Matla zorgde kort na rust voor haar tweede treffer (haar tiende treffer van het seizoen). Hdm verweerde zich kranig maar kwamen niet echt tot kansen, maar inmiddels was de Bossche honger naar treffers ook gestild. De Haagse dames acteerden wel veel meer dan de eerste helft op de helft van Den Bosch. De nederlaag van hdm betekende de derde opeenvolgende nederlaag voor de Haagse dames. Na een ijzersterk begin van het seizoen zakt hdm verder weg op de ranglijst. De bewoners van het Theo Mann Bouwmeesterpad moeten de komende weken punten gaan pakken om kansen te behouden op een play-off-plek.  

Op de ranglijst in de Hoofklasse zakte hdm naar een vierde plek omdat SCHC na de winst bij HGC van plek verwisselden met de Haagse dames.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Olaf Otten

Geef een reactie