Voorbeschouwing ADO Den Haag – PSV

Morgenmiddag speelt ADO Den Haag haar 21e competitiewedstrijd thuis tegen PSV. Het duel zou aanvankelijk om 18.45 uur beginnen, maar is door de KNVB vervroegd naar 16.30 uur. Het eredivisieduel in Den Haag staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel.

Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Eindhoven, toen zegevierde PSV met 4-0 door doelpunten van Noni Madueke 2x, Eran Zahavi en Ryan Thomas. Van de 46 eerdere thuisduels van ADO Den Haag met PSV werden er slechts 7 gewonnen door de thuisploeg. PSV zegevierde 23 keer en won de laatste edities met 0-7 en 0-3. De drie keer daarvoor werd het een gelijkspel. Het hoogtepunt van deze gelijke spelen was de 2-2 uit 2015, toen ADO-doelman Martin Hansen wist te scoren.

Afgelopen weekend werd het belangrijke duel van ADO Den Haag bij Willem II afgelast vanwege de barre weersomstandigheden. PSV kwam wel in actie en won met 3-0 van FC Twente. Het midweekse bekerduel met Ajax werd door de Eindhovenaren met 2-1 verloren, waardoor de ploeg van trainer Roger Schmidt de volgende ronde niet bereikte.

Voor Nasser El Khayati kan de wedstrijd tegen PSV als zijn rentree dienen. Tegenover het aantrekken van El Khayati stond het vertrek van Samy Bourard, hij tekende deze week bij het Hongaarse MOL Fehérvár FC. Ook het hoofd van het technisch hart van de club, Martin Jol, vertrok. Ondertussen is ADO Den Haag ook in gesprek met aanvaller Michiel Kramer over het verlengen van diens contract. Kramer zit nu in zijn 4e dienstjaar, eerder speelde hij ook al 2 seizoenen voor ADO Den Haag. Kramer wist dit seizoen viermaal te scoren in 19 competitiewedstrijden.

Bij PSV maken morgen Mario Götze en Cody Gakpo mogelijk hun rentree. De twee hebben de training na blessureleed inmiddels hervat. Gakpo miste de laatste 6 duels van PSV, Götze kwam na de winterstop nog helemaal niet in actie.

Voor zowel ADO Den Haag als PSV zijn 3 punten van harte welkom. ADO Den Haag wil van de rechtstreekse degradatieplaats af, PSV wil in het spoor van koploper Ajax blijven.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie