Kunstrijdevenement Challenge Cup gaat door

De Challenge Cup, een internationaal toernooi voor kunstrijders, zal eind deze maand in sportcentrum De Uithof Den Haag. De Nederlandse schaatsbond KNSB zal door een uitgebreid protocol het evenement coronaproof laten verlopen. Publiek is niet welkom, maar zijn tegen betaling (5 euro per dag) tussen 25 en 28 februari online wel te volgen.

Vanwege de coronapandemie zijn de NK tijdens dit evenement dit jaar geschrapt en is deelname aan de Challenge Cup alleen voorbehouden aan senioren.

Veel deelnemers hebben nog de mogelijkheid zich tijdens de Challenge Cup te kwalificeren voor de WK kunstrijden, die van 22 tot 28 maart worden gehouden in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Namens Nederland gaan Niki Wories en Lindsay van Zundert strijden om één WK-ticket. Bij de kunstrijparen meten Daria Danilova/Michel Tsiba en Nika Osipova/Dmitry Epstein zich met elkaar.

Het ijsdanspaar Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen zijn met hun technische score (vrije dans) nog 0,06 punt verwijderd van een WK-ticket.

Bron: Omroep West

Geef een reactie