Kramer en Fraisl helpen ADO Den Haag aan punt

In de 93e minuut schoot Michiel Kramer ADO Den Haag met een omhaal op gelijke hoogte: 2-2. PSV-spits Donyell Malen had zaterdag met twee treffers in de tweede helft bijna ADO Den Haag op de knieën gekregen.  De Hagenaars hadden door een treffer van Bobby Adekanye in de eerste helft verrassend de leiding genomen. Grote man bij het elftal van trainer Ruud Brood was de Oostenrijkse doelman Martin Fraisl.

Nog zonder El Khayati en Janmaat in de basis begon ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion aan het treffen met PSV. De Eindhovenaren zaten in een mindere fase, maar lieten met een ijverige Malen binnen tien minuten zien dat het geen puntverlies wilde leiden tegen een staartploeg. Trainer Ruud Brood wilde met vijf opgestelde verdedigers de ADO –stellingen gesloten houden.

De Hagenaars zagen veel passes mislukken, terwijl de Eindhovenaren bezit namen van de helft van de thuisploeg. Achtereenvolgende kopkansen van Zahavi en Boscagli werden door de uitblinkende doelman Fraisl gekeerd. Een discutabele strafschop werd door arbiter Pol van Boekel gegeven na een vermeende overtreding van Adekanye op Baumgartl. Malen liet de eer aan Max die naast de verkeerde kant van de kruising miste.

Teleurstelling
Nog voordat beide elftallen een half uur hadden gespeeld, zorgde Malen voor de zoveelste teleurstelling doordat een inzet van de PSV-aanvaller vakkundig onschadelijk werd gemaakt door ADO-doelman Fraisl. De eerste kans aan de andere kant van het veld was direct raak. Huurling Bobby Abedikaye zette ADO Den Haag tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. De statistieken van het duel werden er in de rust bij gepakt. Vijftien schoten waarvan zes op doel vanuit Eindhovens perspectief. Slechts één kans voor ADO Den Haag zorgde direct voor een Haagse treffer.

Slippertje
Vlak na rust was het Donyell Malen die nu wel scherp was, alhoewel hij voor de gelijkmaker wel een slippertje van Faisl, de uitblinkende doelman van ADO Den Haag nodig had. Na een uur kwam aan PSV-zijde Ihattaren erin voor Vertessen en stichtte direct gevaar voor het Haagse doel. Tot tweemaal toe moest de ADO-goalie handelend optreden.

Op het moment dat uit de speakers het ‘Haagse kwartiertje’ schalde, zorgde een blunder van Amofa voor een niet te missen kans voor Malen: 1-2. Hierna schoot Malen tweemaal op de lat en zag de spites nog een doelpunt afgekeurd. Het pleit leek echter beslecht en de Eindhovenaren waren schijnbaar zeker van drie punten in het ijzig koude Den Haag. Na drie minuten in de extra tijd zorgde Michiel Kramer echter voor een sensatie door met een trefzekere omhaal de 2-2 uit het vuur te slepen.

Karakteristieken
ADO Den Haag – PSV 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 27. Adekanye 1-0, 51. Malen 1-1, 76. Malen 1-2, 90+3. Kramer 2-2
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Toeschouwers: 0
Geel: Sangaré (PSV)

Opstelling ADO Den Haag
Fraisl; Van Ewijk, Amofa (82. Philipp), Del Fabro, Pinas Kemper (82. Familia-Castillo); Gomelt (46. Zuiverloon), Goossens; Adekanye (69. Arweiler), Kramer, Mokhtar (57. Besuijen)

Opstelling PSV
Mvogo,Teze, Baumgartl (75. Dumfries), Boscagli, Max, Thomas (75. Mauro Júnior), Sangaré, Rosario, Vertessen (61. Ihattaren), Zahavi (85. Gutiérrez), Malen

Redactie: Ronald Mooiman

Foto: Archief

Geef een reactie