Challenge Cup kwalificatiemoment voor toppers op WK

De Uithof in Den Haag is van 25 tot en met 28 februari het toneel voor de Challenge Cup supported by Rabobank. De Challenge Cup is normaliter een wedstrijd waarin jonge, aanstormende talenten in de leeftijd van 10 jaar tot de senioren de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun mede atleten. Wegens COVID-19 zullen alleen de senioren deelnemen aan de Challenge Cup en wordt ook het NK Kunstrijden niet verreden in hetzelfde weekend.

Deze wedstrijd dient als voorbereiding en laatste kwalificatie voor de internationale toprijders op het WK. Nieuw dit jaar is het internationale ijsdansprogramma voor senioren. Bij ijsdansen wordt er in tegenstelling van het solo- en paarrijden niet gesprongen, maar is choreografie en expressie van het karakter van de muziek belangrijker. De twee onderdelen van het ijsdansprogramma zijn ook meer verschillend van elkaar dan bij het kunstrijden, de onderdelen zijn de ritmische dans en de vrije dans.

De Challenge Cup is een zeer gewaardeerd internationaal kunstrijtoernooi en past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groot Nederlands en internationaal publiek onder de aandacht te brengen.

Meer informatie op: https://www.schaatsen.nl/kalender/2021/2/challenge-cup-supported-by-rabobank/

Geef een reactie