Rijswijker Anish Giri op dreef

Schaakgrootmeester Anish Giri, die zijn jeugd in Rijswijk doorbracht, is goed in vorm tijdens het jaarlijkse Tata Steel Chess toernooi in Wijk aan Zee. Na een zege op de Pool Radoslav Wojtaszek in de tiende ronde behield met zeven punten. Giri, de nummer 11 van de wereldranglijst, leek tegen de Pool op een remise af te stevenen, maar deze wilde meer en vergat daarmee ook direct zijn verdedigende stellingen goed in de gaten te houden.

Magnus Carlsen speelde remise tegen de Amerikaanse titelverdediger Fabiano Caruana, de nummers 1 en 2 van de wereld, die elkaar ook al eens bevochten in een tweekamp om de wereldtitel.

Donderdag hebben de schakers een rustdag. In de elfde ronde speelt Giri in de elfde ronde tegen de Noorse wereldkampioen Carlsen.

Geef een reactie