Broodnodige winst ADO Den Haag op Sparta Rotterdam blijft uit

Na de kansloze nederlaag afgelopen dinsdag in Groningen tegen de plaatselijke FC (3-0) ontving ADO Den Haag zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion Sparta Rotterdam. Na een 1-0 ruststand eindigde het duel uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.  De Hagenaars verzuimden daarmee revanche te nemen voor de smadelijke 6-0 nederlaag eerder dit seizoen onder de destijds debuterende trainer Ruud Brood. Door dit gelijke spel is de positie op de ranglijst er voor de thuisploeg niet beter op geworden want concurrent Willem II versloeg eerder op de dag FC Emmen (2-0) zodat Zeljko Petrović , de opvolger van de begin deze week ontslagen Adrie Koster, een uitstekend  debuut kende in Tilburg.

In het begin van de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta was het met name Youness Mokthar die zich liet zien met wat technische hoogstandjes. De nieuweling werkte tevens zijn 150e wedstrijd in de eredivisie af. In het eerste half uur viel er bijzonder weinig te genieten en dat leverde dan ook geen grote kansen op. Toch kwam er in de slotfase nog enige actie. Waar Marko Vejinovic na een snelle uitbraak nog op een Sparta speler stuitte, schoot Abdou Harroui uit de daaropvolgende counter slechts centimeters naast. Uiteindelijk was het ADO dat toch nog toesloeg. Op slag van rust mocht de thuisploeg een hoekschop nemen. De kopbal van Michiel Kramer werd ten koste van een corner gekeerd door doelman Maduka Okoye. Uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak voor de thuisploeg door een geplaatste kopbal van de Kroaat aan Haagse kant Tomislav Gomelt.

Bij aanvang van de tweede helft gaf trainer Henk Fraser van de bezoekers gelijk een signaal af door twee verse krachten in te brengen. In de eerste fase van de tweede helft was ADO de meer dreigende ploeg, met lange ballen en redelijk combinatiespel waren ze kort de betere ploeg, maar kansen bleven schaars. Naarmate de tijd vorderde begon ook Sparta meer van zich af te bijten en begon de thuisploeg steeds meer afwachtend te voetballen. Voetballend was het nog steeds onvoldoende bij de Rotterdammers, wat Fraser onderstreepte door weer een dubbele wissel door te voeren. Dit leidde gelijk tot de 1-1 door een treffer van Reda Kharchouch na een goede voorzet van Lennart Thy die uitstekend werd ingekopt door de voormalige amateurspeler van OFC uit Oostzaan. Hij maakte in het openingsduel van het seizoen 2018/2019 furore  op Nieuw Hanenburg tegen Quick door driemaal te scoren (uitslag 0-4, red.).

Hierna werd de druk door de bezoekers steeds meer opgevoerd en de Rotterdammers hadden bepaald pech toen een schot van Harroui op de lat uiteenspatte. In de extra tijd was invaller Shaquille Pinas voor de thuisploeg nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot werd door de Rotterdamse goalie ternauwernood uit de benedenhoek getikt. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel waar de Hagenaars niets mee opschoten.              

Karakteristieken

ADO Den Haag – Sparta Rtd.

Scoreverloop: 45e min. 1-0 Gomelt, 68e min. 1-1 Kharchouch  

Scheidsrechter:   Erwin Blank                  

Toeschouwers: 0

Geel  ADO Den Haag: Del Fabro, Falilia-Castillo, Pinas, Besuijen  

Geel Sparta Rtd.: Heylen    

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, v.Ewijk , Del Fabro, Kemper , Familia-Castillo, Vejinovic,  Goossens (pinas/70) , Gomelt, Kramer, Adekanye (Besuijen/59), Mokthar (Catic/72)

Opstelling Sparta: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto, Mijnans (Fortes/46), Harroui, Engels (L.Duarte/65) , Auassar (Kharchouch/65), Smeets (Gravenberch/46), Thy    

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie