The Hague Royals vanaf 16 januari weer van start

Afgelopen week is in een extra ingelaste ledenvergadering van de Dutch Basketball League unaniem besloten om de competitie te herstarten op 16 januari met een nieuw speelschema. De competitie met 12 deelnemende teams start geheel opnieuw met 11 speelronden in plaats van de oorspronkelijk geplande 22. De uitslagen van de speelronden die eerder in oktober zijn gespeeld komen daarmee te vervallen. De indeling van de wedstrijden vanaf 16 januari, die bepaalt welke clubs, wanneer en waar spelen wordt in de loop van komende week vastgesteld, mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de speellocaties.

Er is verder door de clubs besloten om de deadlines in het reglement met betrekking tot het aantrekken van nieuwe spelers met 2 weken op te schuiven. Tot uiterlijk 1 januari 2021 kunnen clubs onbeperkt nieuwe spelers contracteren (dit was 15 december 2020) en tot uiterlijk 15 februari 2021 kunnen nog 2 extra spelers worden gecontracteerd (dit was 1 februari 2021).

Een eerste reactie van Mart Waterval, The Hague Royals: ”Het is een prima besluit om vanaf half januari weer te gaan starten met de competitie. Zaak voor ons om ons klaar te stomen voor de hervatting van de competitie”.

Bron: DBL

Geef een reactie