Dutch Basketball League start op 16 januari 2021

De Haagse basketbalformatie The Hague Royals start met een thuiswedstrijd op 16 januari tegen het team Aris Leeuwarden. De Haagse formatie kan deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien. Een eerdere ontmoeting in Leeuwarden gaf aan dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

Eerste reactie van Mart Waterval, voorzitter van The Hague Royals: ”Het is een prima besluit om vanaf half januari weer te gaan starten met de competitie. Zaak voor ons om ons klaar te stomen voor de hervatting van de competitie”.

Competitie opzet gewijzigd
De Dutch Basketball League heeft met de verenigingen unaniem besloten om de competitie te herstarten op 16 januari met een nieuw speelschema. De competitie met 12 deelnemende teams start geheel opnieuw met 11 speelronden in plaats van de oorspronkelijk geplande 22. De uitslagen van de speelronden die eerder in oktober zijn gespeeld komen daarmee te vervallen.
Met deze beslissing blijft de oorspronkelijke competitieopzet zoveel mogelijk gehandhaafd. Na de eerste speelronde, waarin alle clubs het dus 1x tegen elkaar opnemen (uit of thuis), worden op basis van de stand de poules van Elite A (nummers 1 t/m 6) en Elite B (nummers 7 t/m 12) ingedeeld. In deze poules wordt vervolgens een volledige competitie afgewerkt van 10 speelronden (uit en thuis). Daarna volgen de play-offseries met 8 teams om het landskampioenschap.

Redactie en fotografie: Frank van Leeuwen, Sportshoots.nl

Geef een reactie