Oorwassing voor ADO Den Haag bij debuut trainer Ruud Brood

Met vijf andere spelers in de basisopstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen FC Twente begon debuterend trainer Ruud Brood aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Na een ruststand van 1-0 trokken de volgelingen van oud ADO trainer Henk Fraser met maar liefst 6-0 aan het langste eind.

Voor de debuterende trainer betekent dit een worstcase scenario en komt daardoor gelijk al ‘onder druk’ in de wetenschap dat komende zaterdag Heerenveen op bezoek komt en de week daarna de uitbeurt tegen FC Utrecht op het programma staat.  In de openingsfase ging het op Spangen nog redelijk gelijk op waarbij de thuisploeg wat mogelijkheden kreeg via Harroui, Thy en Mijnans maar vlak voor het rustsignaal was het de Duitser Thy die een voorzet van Abels achter keeper Luuk Koopmans wist te plaatsen en zo de 1-0 op het scorebord zette. Na de thee wisten de bezoekers voor het eerste gevaar te zorgen via een kopbal van Dario Del Fabro.

Hierna maakte de thuisploeg in een tijdsbestek van zes minuten korte metten met de Haagse ploeg want Mijnans, Harroui en opnieuw Thy voerden de score op naar 4-0. De Rotterdammers namen hierna wat gas terug maar kwamen tien minuten voor tijd toch op 5-0 nadat de ingevallen Meijers (ex-ADO) geklungel van de ingevallen Philipp afstrafte door de bal breed te leggen op de eveneens ingevallen Duitser Mario Engels die daarna ook nog het slotakkoord voor zijn rekening nam na halfslachtig ingrijpen van Pinas.  Overigens was deze monsteroverwinning een ultiem eerbetoon aan de in deze week overleden doelman Pim Doesburg want de laatste 6-0 winst van de Spartanen dateert van 1978 toen Doesburg onder de lat stond tegen FC Amsterdam.             

Karakteristieken


Sparta Rtd. – ADO Den Haag

Scoreverloop:  43/ Thy, 53/Mijnans, 56/Haroui, 59/Thy, 80/Engels, 85/Engels 

Scheidsrechter:  Kevin Blom         Toeschouwers: 0

Geel Sparta Rtd.:  Smeets

Geel ADO Den Haag:  Pinas, Pascu 

Opstelling Sparta : Rtd.: Okoye, Abels, Vriends, Heylen (79/Beugelsdijk), Pinto (68/Meijers), Mijnans, Auassar, Smeets (73/Gravenberch), Harroui (68/L. Duarte), D. Duarte, Thy (73/Engels)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Faye, Rigo, Morissison (46/Philipp), Elmkies (72/Pascu), Besuijen (72/Catic), Karelis (72/Arweiler), Bourard

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie