Column: Rankovic legt bom onder overeenkomst met ADO Den Haag

Trainer Aleksander Rankovic heeft met zijn uitspraken, gedaan in een interview met FOX-verslaggever Hans Kraay jr. na afloop van PSV – ADO, misschien wel een bom gelegd onder de samenwerking met de Haagse BVO.

Op de vraag hoeveel van de zeventien nieuwe spelers, die vastgelegd zijn in de afgelopen transferperiode, er op voorspraak van de Serviër naar het Cars Jeans Stadion zijn gekomen gaf hij aan dat dit er maar twee waren (‘Peet Bijen en Lassane Faye’). Met deze opmerking gaf hij impliciet aan dat de vijftien overige spelers die zijn binnengekomen hem min of meer opgedrongen zijn. Overigens wil dit niet zeggen dat hij op voorhand de kwaliteiten van deze bewuste spelers al dan niet goed kon inschatten.

Door de resultaten na zeven gespeelde wedstrijden, met slechts één maal winst en een gelijkspel, wordt de druk op de trainer opgevoerd en langzaam maar zeker wordt deze druk groter mede door zijn uitspraak in het bewuste interview. Het is maar de vraag hoe dit geland is bij het Technisch Hart (bestaande uit Mo Hamdi, Martin Jol en Albert van der Dussen waar Rankovic ook deel van uitmaakt).

Verslaggever Valentijn Driessen (Telegraaf) wist drie weken geleden nog vóór de uitwedstrijd bij VVV Venlo al te melden dat bij verlies het einde oefening zou zijn voor Rankovic.

Ook in de uitzending van Veronica Inside van maandagavond (2 november) werd de situatie rond de hoofdtrainer van ADO Den Haag uitvoerig besproken. Hans Kraay jr.,  die ook aan tafel zat, ging in op zijn interview met Rankovic en gaf aan, zonder zijn bron te noemen, dat hij na afloop van de wedstrijd door twee ‘bepalende’ spelers van de residentieclub bedankt werd om de situatie van Rankovic voor de bühne te brengen en te benadrukken dat de selectie vierkant achter de trainer staat. Dit hele gebeuren is overigens  weer ‘ouderwets’ en typisch ADO.

Hoe nu verder is de vraag met een trainer die zoals het interview liet zien op z’n tong moest bijten om niet verder uit de school te klappen.

De resultaten van de komende twee wedstrijden (FC Twente thuis en Sparta uit) zullen daarin mede bepalend zijn wat de directie en het technisch hart gaan besluiten over de positie van Rankovic, die nog een contract heeft tot eind juni 2022.

Gezien de financiële situatie van de club kan deze het zich eigenlijk  niet veroorloven om afscheid van de trainer te nemen of de Chinese grootaandeelhouder moet bereid zijn om dit ‘verlies’ op zich te nemen. Wie dan eventueel de kar moet gaan trekken bij de trainersstaf zal ongetwijfeld de nodige discussie opleveren waarbij het ondenkbaar is dat Martin Jol degene is die zelf op het veld gaat staan. Dit voornamelijk vanwege de door hem eerder gedane uitspraak dat hij fysiek hiertoe niet meer in staat is. Binnen de club blijven dan Michele Santoni of Albert van der Dussen over als mogelijke kandidaten en is dus alles mogelijk !                                   

ADO Watcher

Rob Blankenstein

Geef een reactie