ADO Den Haag voegt ervaren Gianni Zuiverloon toe aan selectie

Gianni Zuiverloon maakt zijn comeback bij ADO Den Haag, de club waarvan hij eerder al drie seizoenen lang de kleuren verdedigde. De 33-jarige verdediger tekent een (prestatie)contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Mooi voetbal-cv
83 wedstrijden en 3 goals heeft Zuiverloon reeds achter zijn naam staan bij ADO Den Haag, waar hij tussen 2013 en 2016 een vaste waarde was in de defensie. Alleen voor sc Heerenveen maakte de verdediger in zijn carrière meer minuten. Zuiverloon is echter een geboren en getogen Rotterdammer, die de academie van Feyenoord doorliep en daar in 2004 debuteerde in het eerste elftal.


Naast de drie genoemde clubs staan ook RKC Waalwijk, West Bromwich Albion, Ipswich
Town, RCD Mallorca, Cultural Leonesa, Delhi Dynamos (nu Odisha FC) en Kerala Blasters op het voetbal-cv van Zuiverloon. Daarop staan ook 35 wedstrijden in de Premier League, 8 optredens in La Liga en 15 Europese duels. De oud-jeugdinternational verbleef de afgelopen twee jaar, bij de hierboven als laatst genoemde clubs, in India.

Perfect in het plaatje
Nu maakt Zuiverloon dus zijn rentree bij ADO Den Haag. “Het is super leuk om terug te zijn. Er was maar één club waarbij een terugkeer perfect in het plaatje paste en dat was ADO Den Haag. Ik heb hier al drie goede jaren gehad en heb alleen maar positieve gevoelens bij deze club, die ook nog dicht bij huis is”, vertelt Zuiverloon. “Ik hoop iets toe te voegen binnen de lijnen, maar wil ook daarbuiten een meerwaarde zijn voor de jonge selectie. Er zit veel talent in de ploeg en ik wil mijn ervaring toepassen in het stimuleren van de ontwikkeling van mijn medespelers en het team als geheel.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) noemt Zuiverloon een welkome versterking, zowel op het veld als in de kleedkamer. “Wij vinden het belangrijk en waardevol om, zeker na het
wegvallen van Peet Bijen, de ervaren Gianni Zuiverloon aan de selectie toe te voegen. Gianni heeft al geruime tijd met onze Onder 21-ploeg meegetraind en is nu bereid om onze jonge selectie met zijn vlieguren te helpen. Los van zijn staat van dienst en zijn kwaliteiten is het prettig dat Gianni op meerdere posities achterin te gebruiken is.”

ADO Den Haag heet Zuiverloon van harte welkom (terug) in het Cars Jeans Stadion.

Bron: ADO Den Haag

Geef een reactie