ADO Den Haag pakt punt tegen Heerenveen

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion een punt gepakt tegen Heerenveen. Trainer Ruud Brood had ten opzichte van de wedstrijd vorige week tegen Sparta Rtd. die een oorwassing opleverde van 6-0 zijn elftal op vier plaatsen gewijzigd.  Twee van die vier waren na een kwartiertje betrokken bij de openingstreffer Pascu stuurde de Duitser Philipp de diepte in die de sluitpost van de Friezen Edwin Mulder passeerde. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten want Joey Veerman combineerde met Ibrahim Dresevic en schoot vanuit een moeilijke hoek de 1-1 achter keeper Luuk Koopmans waarbij de doelman geluk had dat een paar minuten later zijn gegrabbel niet werd afgestraft. 

Na een half uur spelen moest doelpuntenmaker Philipp geblesseerd het veld verlaten waarna Ricardo Kishna weer zijn eerste Eredivisie-minuten kon maken sinds 17 september 2017 !

Na rust was het éénrichtingsverkeer maar de verdediging van de Hagenaars wist stand te houden waarbij zowel Henk als Joey Veerman alsmede Rodney Kongolo tevergeefs het Haagse doel bestookten. De ploeg van Brood kwam bovendien nog met de schrik vrij na een opmerkelijk misverstand tussen Koopmans en Milan van Ewijk. In de extra tijd was doelpuntenmaker Veerman nog het dichtst bij de winnende treffer maar zijn vrije trap belande in het zijnet zodat er na negentig minuten een 1-1 stand op het scorebord vermeld stond.      

Karakteristieken


ADO Den Haag – Heerenveen

Scoreverloop:  13e min. 1-0 Philipp, 16e min. 1-1 J.Veerman 

Scheidsrechter:  Danny Makkelie         Toeschouwers: 0

Geel ADO Den Haag:  –

Geel Heerenveen: H. Veerman 

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye, Pascu (De boer/79), Pinas (Ratiu/87), Elmkies, Philipp (Kishna/28), Kramer (Arweiler/79), Besuijen

Opstelling Heerenveen: Mulder, Floranus, v.Hecke, Bochniewicz, Woudenberg, Kongolo, Dresevic (Hajal/65), J.Veerman, Nygren (Driouech/69), H.Veerman, v.Bergen 

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie