ADO Den Haag laat gelijkspel toch nog glippen tegen FC Twente

Na een roerige week waar er werd ingegrepen door de directie in de samenstelling van de technische staf van de Haagse BVO door de assistent-trainers Rick Hoogendorp en Michael Santoni naar  jeugdcomplex De Aftrap te dirigeren ontving de ploeg van trainer Aleksander Rankovic zaterdagmiddag in het Cars Jeans Stadion FC Twente dat een uitstekende seizoensstart kent.  

In een spectaculaire ontmoeting kwamen de Hagenaars na een 0-2 achterstand nog knap terug door in het Haags kwartiertje een 2-2 score af te dwingen maar   de thuisploeg kreeg toch nog op slag van tijd en in de extra tijd twee doelpunten te incasseren en was de zesde nederlaag in deze competitie een feit.  Vanaf de eerste minuut hadden de bezoekers het betere van het spel en combineerde er lustig op los maar in de buurt van het Haagse doel ging het vaak mis waarbij Queensy Menig nog het dichtst bij een doelpunt kwam maar zijn schot belande op de paal. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Enschede toch op een 0-1 voorsprong  doordat Menig simpel wegdraaide bij zijn directe tegenstander Andrei Ratiu en de bal achter keeper Luuk Koopmans plaatste. Ook na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld waarbij de bezoekers makkelijk combineerde wat na een uur spelen resulteerde in de 0-2 van de van Ajax gehuurde Braziliaan Danilo.  De ploeg van trainer Rankovic rechte de rug en kregen door een eigen goal van Pleguezuelo weer hoop op in ieder geval één punt  en door de Belg Samy Bourard kwam ADO vijf minuten voor tijd dan ook op gelijke hoogte.  Twee minuten later kreeg de thuisploeg toch nog de deksel op de neus door de tweede treffer van Danilo en dat invaller Thijs van Leeuwen in de 94e minuut nog de 2-4 binnenschoot was louter en alleen nog van belang voor de statistieken.        

Karakteristieken


ADO Den Haag – FC Twente

Scoreverloop: 41e min. 0-1 Menig, 59e min. 0-2 Danilo, 76e min. 1-2 Pleguezuelo/ed, 86e min. 2-2 Bourard, 88e min. 2-3 Danilo, 90+  min. 2-4 v.Leeuwen.   

Scheidsrechter: Rob  Dieperink          Toeschouwers: 0  

Geel FC Twente: Oosterwolde

 Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Ratiu (67/Ould-Chikh),Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Kemper , Rigo, Elmkies (58/Goossens) , Arweiler (75/Kramer) , Philipp (58/Bourard), Karelis (66/Catic) 

Opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Oosterwolde (86/Smal), Brama, Roemeratoe, Bosch (86/L.Ilic), Cerny (86/Dervisoglu), Danilo, Menig (90+3/v.Leeuwen)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie