Haagse waterpolo vrouwen vliegen uit de startblokken

Het damesteam van  Waterpolo Den Haag opende zaterdag in het Hofbad de competitie tegen ZV Haerlem. De stilte in het Hofbad werd snel omgezet in verbazing, door de vele doelpunten van Haagse zijde in de eerste helft van de wedstrijd.  De uitslag werd uiteindelijk 9-6 in voordeel van Waterpolo Den Haag.

De selectie onder de nieuwe coach Anton Heiden was gebrand om goed van start te gaan in deze eerste wedstrijd. Zonder spitsspeelster Iris Ruitenbeek, wachtende om een corona-test en Sarah van der Lem, werd de wedstrijd goed begonnen. In de eerste twee perioden werd een 8-1 voorsprong genomen. Gaandeweg in de derde periode kantelde de wedstrijd, doordat Haerlem de wedstrijd meer naar de hand wist te zetten.

In de laatste periode van de wedstrijd wist Haerlem nog terug te komen tot 8-6, echter alle spanning werd weggenomen  door het laatste doelpunt van de Haagse dames.

Coach Heiden: “We zijn met een overwinning gestart deze competitie en dat wilden we graag om niet achter de feiten aan te lopen. De komende weken moeten we bewijzen of we in de top van de eerste divisie thuishoren. Dat we nog als team moeten groeien is enigszins wel normaal in deze moeilijke tijd van beperkingen. We hopen maar dat we niet teveel speelsters moeten missen met de corona misère”.

Het komende weekend staat de uitwedstrijd in Enschede tegen EZC op het programma. Het afgelopen seizoen werden zowel de thuis- en uitwedstrijd gewonnen. Met een  complete selectie hebben de Haagse dames absoluut kans op een overwinning.

Doelpunten Waterpolo Den Haag:
Emilie Zeggelaar 4, Gaby van Dijk 2x en Madelief Verheij, , Julia van der Graaf en Amber van Veen elk 1x.

Redactie en foto’s: Sportshoots.nl

Geef een reactie